Tõeline TV

Ma arvan, et lühendi TTV võiks edaspidi tõlkida Tõeline TV. Kuigi nad tegutsevad pealinnas ja Tallinn määratleb asukoha, siis tegelikult on nad konkurendiks praeguste telekanalite käsitlusele. Sellest ka ülejäänud meedia kriitika nende suhtes, mis meenutab mulle Suurbritannias alanud ja Ameerikasse ning Austraaliasse levinud paanikat ajalehe News of the World kartmisest. Miks kuulati Suurbritannia parlamendis selle ajalehe omanikku üle ja uuriti pealtkuulamise juhtumi kohta? Sest kogu meedia nägi nende tegevuses ohtu oma usutavusele ja selle kahtluse alla seadja tuli kollektiivselt kividega surnuks loopida. Täpselt samasugune kividega loopimine käib ka TTV vastu, sest nad julgevad eristuda. Seal saavad veel arvamust avaldada Eestis opositsioonis olevad poliitikud ja nende kajastatavad teemad erinevad ERR-i ja erakanalite käsitlusest. Näiteks kolmapäeval oli TV3 telekanalil uudis, et majandus juba kasvab, ehituse mahud suurenevad ja oleks sobiv aeg mõelda uue korteri ostmisele. Ma poleks arvanud, et Felix Undusk võib hakata reklaamklippe valmistama aga nii see ekraanilt mulle tundus.

Graffiti Stenbock´i maja juures, Tallinnas Toompeal (oktoober 2008). Foto Virgo Kruve

Otse Stenbocki maja kõrval võib seinalt lugeda kirja: “Kas televisioon imiteerib elu või imiteerib elu televisiooni?”

Siiani nägime erakanalite ja Eesti Reformierakonna Ringhäälingu saadetest valitsusliidu ettekujutust tegelikust elust aga see polnud alati selline, nagu oma silmadega võisime näha.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga