Burka keeld ei olnudki hea mõte

Londoni kaupmehed saavad Araabia maadest pärinevate turistide käest senisest rohkem raha, sest nende arv on suurenenud. Pärast Prantsusmaa kehtestatud näokatte keeldu on seal tõsiusklikul islami naisel pea võimatu ostelda, sest nägu katva riietuse eest võib saada kuni 150$ trahvi. Mis ilmselt oleks neile taskukohane aga pigem välditakse sellega seonduvat, näiteks politseiniku poolt trahvi saamisega kaasnevat isiku kindlaks tegemist ehk siis näokatte alla vaatamist. Hinnanguliselt kulutab iga selline näokattega turist Londonis 2000£ ja aastas on käive üle 200 miljoni. Pikemalt saab lugeda siit inglise keeles

23. juulil jõustus näokatte keeld ka Belgias (teine riik EL-is). Selle kohta oli seadus vastu võetud aprillis. Hinnanguliselt mõjutab see 270 naise igapäevast elu, kes burka kandmise eest võivad saada nüüd tabamise korral 130 € trahvi ja kuni nädala vanglat. Seejuures on Belgia olnud ilma valitsuseta juba rohkem kui aasta. Õigemini on seal kohusetäitja valitsus, sest pärast valimisi ei suutnud parteid valitsuse moodustajas kokku leppida.

Need 2 riiki on ilmselt näited sellest, et konservatiivid on oma usuliste sümbolite pelguses läinud liiale. Õigemini tegelevad nad ainult islami märkide keelustamisega ja pole kuulda olnud, et kristlikud märgid või kombed oleks taolise piirangu alla sattunud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga