inimesedmajandus

Helsingi tegeleb toiduabi järjekorra likvideerimisega

Meie põhjanaabrite juures on probleemiks saanud toiduabi jagamise kohtade juurde tekkinud pikad järjekorrad inimestest. Nüüd ongi asutud võitlusse taoliste järjekordade ärakaotamiseks. Lahendustena nähakse mitut võimalust: toiduabi jagamise kellaaegade pikendamine või uute ja suuremate pindade leidmine, mis ei sunniks inimesi enam tänaval seistes ootama. Eriti tähendusrikas oli probleemi kirjeldus:

koska jonottajien on katsottu aiheuttavan kohtuutonta haittaa kadunvarren asukkaille.

Allikas YLE

Ligikaudne tõlge võiks olla: “sest järjekorras ootajaid on nähtud põhjustamas kahju tänava äärsetele elanikele.” Sellest ei selgu, kas nad seisavad näiteks muruplatsil või sodisid mõnele piirdeaiale või näiteks rikkusid elanike mulje, et nad elavad rikkas riigis.

Riikide edukust ei tuleks mõõta keskmise rikkuse järgi, vaid selle vaeseimate elu järgi.

Tallinn avas Sepa baaris supiköögi, kus käivad ka lapsed. Kui vanematel pole tööd (Eestis on 58 tuhat registreeritud töötut, koos abiraha saamise õiguse kaotanutega isegi 100 tuhat töötut), siis ei saa nad oma lastele ka süüa osta. Supiköök saab siis taoliste perede ühiseks söögilauas istumise kohaks. Kaader ETV uudisest 9. oktober 2009 kell 18:38

Kogu videolugu youtube.com/watch?v=vD3aRfxrfNE

Tuleb taas korrata, et paar tundi hiljem seda lõiku enam uudistes ei olnud(Eesti Reformierakonna ringhäälingus). Ilmselt heitis halba valgust KOV valimiste eel, sest Ansipi valitsus oli majanduskriisi tõttu langenud maksutulude katmiseks võtnud ka omavalitsuste tulusid vähemaks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga