eliitinimesedmajandus

Veel ühe inimese nimega hämar skeem

Eesti poliitikas on sihtkapitale kasutatud üsnagi valgustundlike teemade jaoks. Esimesena meenub muidugi Jüri Vilmsi sihtkapital, mis oli tegev opositsiooni ajalehtede kirjastamisega ja jõustruktuuride poolt jälitatuna lõpetasid pankrotina. Vastukaaluks toetas Konrad Adenaueri fond Isamaaliitu ja selle tegemisi. Oma fond oli ka Reformierakonnal – Liberalismi akadeemia. Lisaks partner Friedrich Naumanni Fond. Kui Rahvaliidul, SDE-l ja Eestimaa Rohelistel ka midagi oli, siis see mulle igatahes ei meenu.

Oma fond on ka Toomas Hendrik Ilvesel ja see tegutseb lausa temaga sama katuse all. Selleks on jällegi inimese nimega ja tema abikaasa poolt ainuisikuliselt juhitav sihtasutus Hans Rebase Euroopa instituut.

Uurisin tausta ja selgus, et selle nimega isik elas kunagi 19. sajandil selles talus. Vähemalt nii väidavad interneti allikad, mis võivad olla ka võltsitud või kallutatud.

13. märtsil 2011 ilmus ametlikudteadaanded.ee lehel Tartu maakohtu registriosakonna otsus, millega see sihtasutus Hans Rebase Euroopa instituut läks sundlõpetamisele.

15.03.2011 Sundlõpetamisteated

Tartu Maakohtu registriosakond teavitab Äriseadustiku § 60 lõike 2 alusel, et alljärgnevad ettevõtjad ei ole registripidajale seaduses sätestatud ega registripidaja poolt määratud tähtaja jooksul esitanud majandusaasta aruannet ega mõjuvat põhjust, mis takistab majandusaasta aruande esitamist. Käesoleva teate avaldamisest 6 kuu jooksul võivad äriühingu võlausaldajad teatada registripidajale oma nõuetest äriühingu vastu ja taotleda äriühingu likvideerimismenetluse läbiviimist. Kui äriühing 6 kuu jooksul alates käesoleva teate avaldamisest ei ole registripidajale esitanud majandusaasta aruannet ega põhjendanud majandusaasta aruande mitteesitamist, ning äriühingu võlausaldajad ei ole taotlenud äriühingu likvideerimist, võib registripidaja äriühingu registrist kustutada. Kui äriühingu võlausaldaja või äriühing esitab käesoleva teate avaldamisest 6 kuu jooksul likvideerimise taotluse, otsustab registripidaja äriühingu sundlõpetamise

Tartu Maakohtu registriosakond, Kalevi 1 51010 Tartu

34. Sihtasutus Hans Rebase Euroopa Instituut, reg.-kood 90007905, Ärma talu Veskimäe küla, Abja vald, Viljandimaa 69404, juhatuse liige Evelin Ilves (4680420)

Sellest tekstist saime teada, et Evelin Ilves on jätnud sihtasutuse majandusaasta aruanded esitamata ja selle eest läks juriidiline isik sundlõpetamisele.

Mina pole siin hukkamõistja ega kaasatundja aga ma tean ka aruandluse ja juriidiliste isikute elutegevuse kohta ning siiani olen enda omadega hakkama saanud. Mitte küll alati tähtajaks, on ette tulnud hilinemist aga ma ei ole lasknud neid sundlõpetada. See ongi asi, millest ma aru ei saa. Miks lasi Evelin Ilves selle sihtasutuse sundlõpetada? Raamatupidamise tegemine ei ole ülejõu raske ja alati on võimalik kedagi appi kutsuda/palgata. Pigem ma arvan, et see oli ettekavatsetud likvideerimine, kus mingid rahad pandi lihtsalt kõrvale ja siis ei saanud aruandlust korda. Lugesin meediast, et see sihtasutus oli korraldanud ka mingeid üritusi. Kes teab, äkki saadi selleks ka maksumaksjalt toetust.

Evelin Ilves jättis sihtasutuse juhina täitmata aruandluse esitamise kohustuse ja ilmselt maksis selle eest ka trahvi 3500 krooni. See polnud piisav stiimul ja dokumentide esitamise asemel lasi ta selle juriidilise isiku sundlõpetada. Ilmselt oli asju, mis tuli ära peita, sest aruanded on ju avalikud.
Evelin Ilves jättis sihtasutuse juhina täitmata aruandluse esitamise kohustuse ja ilmselt maksis selle eest ka trahvi 3500 krooni. See polnud piisav stiimul ja dokumentide esitamise asemel lasi ta selle juriidilise isiku sundlõpetada. Ilmselt oli asju, mis tuli ära peita, sest aruanded on ju avalikud.

Niipalju siis ettevõtlikust esileedist.

Üllataval kombel on Äriregistri järgi endiselt tegemist tegutseva ettevõttega.

Sihtasutus Hain Rebase Euroopa Instituut tegutseb Äriregistri andmete järgi edasi.
Sihtasutus Hain Rebase Euroopa Instituut tegutseb Äriregistri andmete järgi edasi.

Niipalju siis meie e-riigist.

Parandus kell 19.09:
Vaatasin uuesti registriandmeid ja leidsin, et aruanded on ikkagi nüüd olemas aastatest 2006. kuni 2010. ja järelikult on aruannete esitamise kohustus täidetud. Ma tutvun nendega veel edaspidi ja kui vaja, parandan täiendavalt seda postitust. Näiteks selgete skeemide ilmnemisel.

One thought on “Veel ühe inimese nimega hämar skeem

  • rohelistel oli hämaravõitu SA Õigusloome Keskus.

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga