inimesedmajandus

Jaapan on ametlikult majanduskriisis, Prantsusmaa ja Saksamaa aeglustuvad

Eile tuli teade, et Jaapani II kvartali majanduskasv oli -0,3 protsenti ja see oli kolmas negatiivne kvartal. Seega on Jaapan taas majanduskriisis. Prantsusmaa majanduskasv oli 0,6%, täna tuli teade Saksamaa 0,1% majanduskasvu kohta. Sellele eelnes Kreeka -6,9%. Nagu näeme, siis suured ja rikkad riigid on samuti kaotanud oma võime kasvada ning see on üsna samal tasemel möödunud aastale. Mis oleks täiesti vastuvõetav kui poleks kaelas laenukoormat, mille pealt tuleb ka intresse maksta.

Maailma kalleim firma aktsiakapitali järgi on nüüd Apple.

Täna toimuvad Angela Merkeli ja Nicolas Sarkozy kõnelused, et arutada eurotsooni võlakriisi leevendamist. Üheks lahenduseks nähakse ühtsete võlakirjade loomist aga Saksamaa on sellele vastu olnud. See peaks välistama turgude võimaluse spekuleerida üksiku riigi võlaprobleemi vastu aga mina ei näe siin mingit edasiminekut.

Selle kohtumise kohta kirjutas YLE uudise, sealt ka järgnev tsitaat

niin kauan kuin Euroopan keskuspankki EKP ostaa ongelmamaiden velkakirjoja, poliitikkojen kiire ratkaisuihin ei ole niin kova.

Tõlge. Niikaua kui Euroopa Keskpank ostab probleemsete riikide võlakirju, ei ole poliitikutel lahenduse leidmisega sedavõrd kiire.

Hea, et on olemas halbade laenude likvideerimisel ECB ehk keskpank, mille bilanssi võib sadade miljardite eest kahtlase taustaga võlakirju peita. Nagu vaip, mille serva alla pühid kogu prügi ja siis kutsud võõrad inimesed külla ning näitad neile korras elamist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga