IRL on peakontorita ja kolis punase uksega nimekappi

Tänases “Postimehes” kirjutab Tuuli Koch omale tavapärasel tasemel artikli peakontorita eksisteerivast Isamaa ja Res Publica liidust. Pärast Wismari 11 hoone müüki pole erakond suutnud leida Tallinnast uut kontoripinda ja erakonna juhatus koguneb Riigikogu fraktsiooni ruumides. Samuti on erakonna töötajad ametis Riigikogus Isamaa ja Res Publica fraktsiooni ametnikena. Sellest olen ka mina kirjutanud 18. mail IRL kolis partei maksumaksja rahadele

Valitsusse kuuluv Isamaa ja Res Publica liit on sedavõrd kehvas seisus, et pärast oma Wismari 11 kinnisvara müüki pole neil enam peakontorit. Selle asemel suunatakse kõik huvilised nimekappi, mis asub varasemast kontorist alla kilomeetri eemal. Seega kui tahate suhelda Isamaa ja Res Publica liiduga, siis ainus võimalus selleks on saates kuni A4 formaadis ümbrik aadressile Põhja-Tallinna kandekeskus, Toompuiestee 33a, PK 1542, Tallinn 10149. Seal punase ukse taga asubki Mart Laari ja tema kaasvõitlejate ametlik kontor.

Erinevalt Tuuli Kochist, olen mina seda kohta ka oma silmaga näinud ja võin öelda, et ruumid on seal korras ja valgustatud ning teenindus hea. Erakonna puhul siiski imelik, et riigilt aastas umbes 15 miljonit krooni saanud seltskond ei leia sobiva suurusega kinnisvara. Ilmselt nad ei tahagi, sest see oleks täiendav kulu. Seejuures on kõigi ametlike registrite järgi nende aadress siiani Wismari 11 ehk justkui nad ei oleks sealt lahkunud. Mis tõstatab ilmse küsimuse, et kas erakond üldse loobuski oma majast ja äkki oli tegemist hoopis varitehinguga?

Postimees kirjutas selle aasta alguses, kuidas mitmed riigi palgal olevad IRLi liikmed veavad erinevates piirkondades ka erakonna valimiskampaaniat ehk on partei piirkondlikud kontaktisikud.

(Tuuli Kochi artiklis)

Mul ei ole midagi selle vastu, et parlamendis esindatud partei on maksumaksja poolt ülalpeetav aga seda tuleb teha ka läbipaistvalt ja ausalt ning hoida lahus riigi/rahva jaoks töötavad ning erakonna jaoks töötavad inimesed. Kõigi teiste parteide puhul ma lihtsalt kirjeldaksin tekkinud olukorda aga väärtustest jutustava partei taolise käitumise peale kasutan küll ainumõeldavat sõna – silmakirjalik. Nad on aastaid süüdistanud teisi (eriti Keskerakonda) parteisid maksumaksja raha kahtlases kulutamises oma partei huvides ja nüüd näeme, et nad on selles samas veel suuremad meistrid. Nimelt Keskerakond, Reformierakond ja SDE ei ole oma erakonna büroo töötajaid vormistanud Riigikogu fraktsiooni tööle aga IRL on seda teinud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga