Kreeka saab pappi ka eesti tüüpi lollidelt

Miks peaks Kreeka võtma abi targalt soomlaselt, kes tahab oma raha tagasi, kui pappi saab ka eesti tüüpi lollidelt, kellel on võimul püsimise nimel kõik ükskõik. Kui Eestis isamaalased ja sotsid ei roniks põhimõtetele sülitades liberite uppuvale parvele, jääks ehk meilgi rohkem raha riiki ja sellega saaks nälgivaid lapsi toita.

http://www.ohtuleht.ee/440521

Mulle meeldis see lõik Sven Sildniku tänase Õhtulehe artiklist, sest olin alles paari päeva eest sattunud vaatama möödunud aasta septembri ajalehti. Seal oli Andrus Ansipi ja Jürgen Ligi väited, et Kreeka võlakirjade ostmine on kasulik tegevus, me saame sealt isegi intresse ehk tulu. Jälgides nüüd Soome ja Kreeka vahel toimuvat seoses laenupaketiga, olid meie otsustajad küll need, kellele kott pähe tõmmati. Neil endil pole sellest kahju aga inimesed peavad maksudena selle kinni maksma. Olemata liialt pessimistlik, võib siiski juhtuda taoline olukord, et eurotsooniga liitumine toob meile kaasa sellised finantskohustused, mis kulutavad ära meie riigi kogutud reservid ja tuleb veel puudugi.

One thought on “Kreeka saab pappi ka eesti tüüpi lollidelt

 • 24. august 2011 at 13:04
  Permalink

  Mitte ei või juhtuda, vaid juhtubki kui senine pugejalik “jah, just nii härrad euro-onud!” mentaliteet kestma jääb.

  K: miks linnud Eestis kõht ülespidi lendavad?
  V: et õigel ajal kõrvale hoida pasarahe eest, mis pilvedes hõljuvate võimude poolt allapoole sadama võib hakata.

  Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga