inimesedmajanduspoliitika

Kolmikrööv rahva rahakotis ja Kadriorgia jätkumine

Õnnitlen kõiki maksumaksjaid, kes saavad veel järgmised 5 aastat osaleda Kadriorgia finantseerimises. See on JOKK korruptsioon, kus president sõlmib rahalisi tehinguid oma abikaasa firmaga ja maksab tema omandiks kuulutatud Ärma talus ööbimise eest üüri. Seda kõike põhjusel, et Paslepa maja müüdi maha ja meil on mingi põhjusel võetud seisukoht, et president peab olema maamees. Elupõlise linnamehe kohta pole vist kunagi liiga hilja hakata maksumaksja rahade eest mõisa pidama. Seejuures on Toomas Hendrik Ilves olnud maksumaksja palgal juba tubli 15 aastat kui tuli siia poliitilistele ametikohtadele.  Nagu kuulsin riigiraadiost rahva häält (1 inimese arvamust), siis talle peaks andma meisterlüpsja aunimetuse pikaajalise maksumaksja raha oma tasku ajamise pärast.

Tänane hääletus näitas, et Eestis on vähemalt 3 erakonda, kes kiitsid taolise raharöövi heaks. Neile sobib semukapitalism, kus Ilvesel lastakse jätkata Kadriorgiat maksumaksja rahade priiskamisega. Seejuures käib jutt palgale lisanduvatest kuludest ja tema abikaasa ülalpidamisest. Iga abielumees peaks olema võimeline oma naist ise üleval pidama. Kui selleks ei jagu raha, siis on alatu selleks teiste inimeste raha kasutada. Toon järjekordselt näite USA-st, kus presidendi perekonnas on Barack Obama ainus, kellele USA maksumaksja palka maksab. Tema ülejäänud pereliikmed ei saa rahalist hüvitist ega asju oma ametikohustuste täitmise eest. On teada, et isegi ametisse nimetamise l kantud Micheli kleidi ostis talle Barack ja mitte maksumaksjad.

Eesti jaoks oli stagnatsiooni põlistamine ennustatav, sest parlamendi liikmed on ise rahaliselt huvitatud senise olukorra põlistamisest, sest saavad ju nemad ka maksumaksjalt palka ning raha oma erakondade ülalpidamiseks. Kui erakondade finantseerimise aluseks oleks liikmete arv, siis võiks seda isegi pidada poliitilist arutelu võrdsustavaks aga praegusel juhul on parlamendis esindatud parteidele valdava osa summadest maksmine lihtsalt võimu põlistamine. Seega näeme kuni 2016. aastani kolme erakonna röövi maksumaksja rahakotis (neljas osaleb selles samuti, isegi kui hääletab mõnikord vastu).

Praegustel valimistel polnud tõsiselt võetavat konkurentsi, sest Indrek Tarand avaldas oma teesid alles 26 minutit enne valimisi. Jätnud need siis üleüldse avaldamata. Pärast laupäevast debatti, kus ta kelkis oma osalusega Ilvese teeside koostamisel 2006. aasta valimisteks, oli selline hiline tegevus täiesti arusaamatu.

Indrek Tarand teeb ettepaneku lubada erakondi rahastada ainult liikmemaksudest ja liikmete annetustest. See tähendaks ilmselt poliitilise süsteemi täielikku reformi ja naasmist ostetavate ametikohtade juurde. Nagu keskajal kui kuningas müüs ametikohti, et oma kulusid finantseerida, nii hakkavad ka parteid oma hüvesid siis liikmetele raha eest müüma.
* * * Indrek Tarand teeb ettepaneku lubada erakondi rahastada ainult liikmemaksudest ja liikmete annetustest. See tähendaks ilmselt poliitilise süsteemi täielikku reformi ja naasmist ostetavate ametikohtade juurde. Nagu keskajal kui kuningas müüs ametikohti, et oma kulusid finantseerida, nii hakkavad ka parteid oma hüvesid siis liikmetele raha eest müüma.

Veel viis aastat maksumaksja rahade Ärma talus kulutamist ja Kadriorgiat on karistus poliitiliselt apaatsetele inimestele. Isegi mina ei teinud ühtegi sammu (peale kirjutamise) taolise olukorra vastu, kus presidendi koht pandi EÜS-i liikmete vahel loosi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga