Järjekordsed protestid Iisraelis

Tel Aviv on juudiriigi majanduslik keskus ja üks suurimaid linnu. Eile hilisõhtul toimusid seal taas  rahvarohked protestid elamiskulude tõusu vastu. Üle riigi  protestis 400 tuhat inimest kasvavate hindade vastu, mis teeb eluaseme, transpordi ja toidu kallimaks.

Iisrael protestib kõrgete hindade vastu, kaader BBC 3. septembril
Iisrael protestib kõrgete hindade vastu, kaader BBC 3. septembril

Nad ei protesti demokraatia vähesuse vastu, nagu tegid kevadel Põhja-Aafrika riikide araablased. Pigem on inimesed tänavale toonud äratundmine, et majandus kasvab ja riigil läheb hästi aga ühiskondlik ümberjagamine (õiglus) on väike. Nad küsivad, et miks saavad monopolidega seotud inimesed suurema osa hüvedest ja riigile vähemalt samapalju andnud (kasvõi kohustuslikus sõjaväeteenistuses osalemisega) ei saa praktiliselt midagi.

Valitsus on siiani reageerinud majandusteadlaste komitee moodustamisega, mis uuriks olukorda ja soovitaks võimalikke lahendusi.

Eile nägin ma Iisraeli riigi inimlikumat nägu, mitte ainult naabritega sõdivat rahvast.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga