Palju toredaid okupante Afganistanis

Uurimise käigus selgus, et BBC reporter hukkus NATO vasturünnaku käigus. Lisaks temale sai surma veel 18 inimest.

http://afganistan.postimees.ee/558060/usa-sodur-tappis-afganistanis-bbc-reporteri/

Sõjas toimub ikka tsiviilelanike pihta tulistamist, sest oma elu pärast hirmul sõdurid pigem tulistavad ennetavalt kui jäävad ootama enda suunas tulevat kuuli.

Tänases Postimehes peaks olema USA suursaadiku intervjuu, milles on järgnev tsitaat Usama bin Ladini tapmise kohta: “Selle operatsiooni käigus ei olnud tsiviilohvreid, meie missiooni vaprad teostajad ei kandnud kaotusi ning lõpptulemusena murti selgroog organisatsioonil, mis oli pühendanud end meievastastele pahategudele,” sõnas suursaadik. Tõsi, palgamõrv läks korda (tapjad olid tasustatud sõjaväelased) aga selle korda saatnud väeüksus kaotas mõned nädalad hiljem ju oma helikopteri ja 18 sõjaväelast. Kui arvestada, et tegemist oli parimatest parimate kõrilõikajatega, siis 1 Usama elu ja vastukaaluks 18 USA sõduri elu pole just eriti suurepärane saavutus. Nagu ikka teevad ameeriklased suuri sõnu.

1. septembri Deutsche Welle andis teada, et nende valitsuse kavatsevad kohtusse kaevata Afganistanis NATO õhurünnakus tapetute omaksed.

According to Germany’s armed forces, 91 civilians were killed and 11 others wounded in the airstrike that was intended to take out Taliban insurgents in the Kunduz region of northern Afghanistan in September 2009.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15359738,00.html

Tõlge: Saksamaa relvajõudude teatel tapeti 91 ja vigastati 11 inimest Talebani mässuliste vastases õhurünnakus Afganistani Kunduz´i regioonis 2009. aasta septembris. Artiklis on toodud välja, et siiani on iga ohvri eest pakutud 5000 eurot kahjutasu aga seda peavad lähedased liiga väikseks, sest sarnastel põhjustel hukkunute eest on varasematel kordadel makstud 20 000 kuni 33 000 eurot. Samuti pole pakutud raha mitte alati jõudnud selleks õigust omanud inimesteni.

Eesti osaleb ka Afganistanis ja oleme seal ka inimkaotusi kandnud. Meie põhjused pole maailma parandavad, vaid lihtsalt truudus oma Washingtoni sõpradele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga