Linnapea Kruuse ei saa keelata TTV saate “Heade mõtete linn” tegemist, sest kaubamärgina pole seda registreeritud

Eesti Reformierakonna ringhäälingus ilmus üks järjekordne näide, et reformikad on Eesti suurimad pidurdajad. Nad takistavad igasuguseid uusi ideid, mis ei tule nende kontorist või millest nemad ei saa kasu. Eesmärk on kõigi teiste ideedele vastu töötamine, isegi vaatamata loosungile “Parem Eesti kõigile.”

Lühidalt oli siis teade selline http://uudised.err.ee/index.php?06234674, et Tallinna Televisioon tahtis teha saadet “Tartu – heade mõtete linn” aga linnapea reformikas Urmas Kruuse teatas vastu: “Aga kuidagi turunduslikult või oma sloganite ja muude kaubamärkidega me seda toetama ei hakka.” Ta ei väljendanud küll otseselt keelamist aga ERR ja ajakirjanik Priit Luts pani kohe lõpliku pealkirja “Tartu ei luba oma kaubamärki Tallinna TV-l kasutada,” kuigi Kruuse seda sõnaselgelt ei öelnud.

Ma lisasin loole omalt poolt selgitava kommentaari, mille lisan ka siia, sest selgitab olukorda.

Kruuse ei saa midagi keelata, sest kaubamärk nr 43324 on kaitstud: Klass 35 reklaam; ärijuhtimine; kontoriteenused. Klass 41 haridus; väljaõpe, meelelahutus; spordi- ja kultuurialane tegevus.
Nagu näete sellest loetelust, siis seal ei ole midagi nimetatud televisiooni, video või filmidega. Selleks, et Kruuse saaks midagi takistada, oleks klassi 41 tulnud lisada näiteks sellised asjad: etenduste lavastamine, produtseerimine; stsenaristiteenused; tele- ja raadioprogrammide lavastamine, valmistamine, produtseerimine; filmitootmine, -produtseerimine; videofilmide tootmine, produtseerimine; videofilmide montaaz.
Kaubamärgi registreerimise puhul vaadatakse ainult seda, milliste kaupade ja teenuste alal on kaitse saadud. Loetelu ei ole laiendatav, et meelelahutus võiks tähendada ka teleprogramme või filme. Iga üksik tegevus oleks tulnud ära nimetada!
Minu arvates on siiski võimalik jätta saate pealkirjaks “Heade mõtete linn” kui hoiduda sõna Tartu või konkreetse logo kasutamisest. Põhjendus lihtne, sest telesaadetele pole nimetatud kaubamärgil kaitset.

.

"Võid kindel olla, Urmas Kruuse, Tartu linnapea" valimiste plakat 22. jaanuaril 2011. Praegune olukord on küll selle vastand. Foto Virgo Kruve
"Võid kindel olla, Urmas Kruuse, Tartu linnapea" valimiste plakat 22. jaanuaril 2011. Praegune olukord on küll selle vastand. Foto Virgo Kruve

.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga