Taani valimistel oli edukas maksude optimeerimisega tegelenud naine

Möödunud aasta augustis kirjutasin poliitikust, kes nüüd võitis 15. septembri Taani valimistel oma erakonnaga enim mandaate ja kellest saab esimene naine peaministri ametis.

Taani opositsiooniliste sotsiaaldemokraatide juht Helle Thorning-Schmidt tunnistas “suurt lohakuse viga” ametnikele oma abikaasa kohta info andmisel. Nimelt esitas ta vastukäivaid andmeid sellest kui palju tema mees kodus elab.

Tulumaksu deklaratsiooni märkis ta mehe elukohana Šveitsi, kus maksumäär on 15 % Taani kuni 63 % asemel ja põhjendas seda abikaasa viibimisega vaid 33 nädalavahetusel temaga ühe katuse all. Kuid välismaalasest abikaasaga ühist kinnisvara soetades kirjutas naine ametnikele, et tema abikaasa viibib nende ühises kodus reedest kuni esmaspäevani ja nii igal nädalavahetusel ning seega on tal püsiv elukoht Taanis. Tema mees on muidu inglane aga Taani seaduste järgi ei saa välismaalane seal kinnisvara osta ja nii pidigi proua poliitik tõestama selles juhtumis, et tema abikaasa elab suurema osa ajast ikkagi Taanis.

Pikemalt https://www.virgokruve.eu/2010/08/10/naispoliitiku-
raske-elu-ei-maleta-kui-palju-mees-on-kodus/

Piinlik öelda aga ma pole Taani poliitilise olukorra kohta varem üldse tähelepanu ega huvi pühendanud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga