Ameerikas on 46,2 miljonit vaest aga Kongressi tulud kasvavad

USA Statistikaameti eelmise nädala andmete järgi elas 2010. aastal nende mõistes vaesuses 15,1% ameeriklastest ehk 46,2 miljonit inimest. See number on kasvanud viimased 4 aastat ja jõudnud kõrgeima tasemeni 1993. aastast. Ametlik töötus on 9,2 protsenti, mis on kõrgeim alates Ronald Reagan´i ametisolekust 1980-ndatel.

See eelnev pole takistanud riiki juhtivatel inimestel omaenda sissetulekuid kasvatamast. Kongressi saadikud on suutnud 2006-2010 oma sissetulekud kolmekordistada! Nende varandus kokku on samal perioodil kasvanud 16%. Sissetulekut pole mõjutanud panganduskriis ega võlakriis. Tulude tõusu põhjus on firmade omamine ja erasektori töökohad.

Virgo Kruve

Siia kirjutan oma mõtteid ja tähelepanekuid Eesti elust. Mõnikord lisan ka teemakohaseid pilte, mis on minu tehtud kui pole nimetatud teist autorit/allikat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga