Ameerikas on 46,2 miljonit vaest aga Kongressi tulud kasvavad

USA Statistikaameti eelmise nädala andmete järgi elas 2010. aastal nende mõistes vaesuses 15,1% ameeriklastest ehk 46,2 miljonit inimest. See number on kasvanud viimased 4 aastat ja jõudnud kõrgeima tasemeni 1993. aastast. Ametlik töötus on 9,2 protsenti, mis on kõrgeim alates Ronald Reagan´i ametisolekust 1980-ndatel.

See eelnev pole takistanud riiki juhtivatel inimestel omaenda sissetulekuid kasvatamast. Kongressi saadikud on suutnud 2006-2010 oma sissetulekud kolmekordistada! Nende varandus kokku on samal perioodil kasvanud 16%. Sissetulekut pole mõjutanud panganduskriis ega võlakriis. Tulude tõusu põhjus on firmade omamine ja erasektori töökohad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga