inimesedpoliitika

Põliseestlased MTÜ tegutseb eksiilis

9. septembril registreeriti Harju Maakohtus MTÜ Põliseestlased. Sellega on seostatud võimaliku uue erakonna teket. Mina seda ei usu, sest nende aktiivsed liikmed asuvad eksiilis. Kuidas saab Eestis parteid teha kaugtöö korras?

Juhatusse kuulub 3 liiget. Neist vanim on 81 aastaseks saanud Jüri Toomepuu, kes tegi eduka poliitiku kampaania 1992. aasta Riigikogu valimistel. Vanuselt teine on 65 aastane Andres Inn, kes arvutivõrgu otsingu järgi tundub tegelevat talupidamisega. Kolmas liige on praeguseks 28 aastane Georg Kirsberg, keda nägime ETV Pealtnägija saates rääkimas Mereväe olukorrast ja tema sealt lahkumise põhjustest.

Lugesin nende lehekülje ja valitsemisprogrammi kohta antud kriitilist hinnangut ning nõustun sellega täielikult. Kuidas saab keegi tõsiselt suhtuda MTÜ-sse, mille valitsemisprogrammis on sellised teostamatud punktid nagu “Taastada Eesti pangandus”, “Tõsta õpetajate palkasid” või “Viia sisse tasuta kõrgharidus?” Praegustest poliitikutest poleks keegi selle vastu aga need asjad pole juhtunud, sest nendeks puuduvad võimalused või olukord. Järelikult näitab selliste loosungite väljaütlemine fantaasiates elamist. Maksimaalsed lubadused neile, kes tahavad kõike paremat aga ei oma mingit seost reaalse eluga ja seetõttu ei saaks aru nende ebareaalsusest.

Neil oli ka punkt, et “hakata väliseestlasi Eesti ühiskonda tagasi integreerima,” kuid Kirsberg on ise praegu väliseestlane Saksamaal ja Jüri Toomepuu tuli sealt, ilmselt pole veel tagasi integreerinud kui sellise eesmärgi sõnastasid.

Mulle meenutab see lavastatud diversiooni, et praegust poliitilist parteikartelli ei kõigutaks ükski uus mõte või liikumine. Kartelliparteid on huvitatud, et nende seisukohtadele ei tuleks teistsuguseid vaateid. Üsna huvitav oli lugeda ka seda, milliste võtetega nurjati märtsi valimisteks meie oma paremäärmuslike Põllumeeste Kogu osalemine. Nende “vahva” esimees koostas parteikaaslaste kohta toimikuid ja tassis neid KAPO-sse ning lisaks kustutas möödunud aastal liitunud registrist.

Vabaduspartei teabetoimkonna teatel “analüüsiti meetodeid, millega poliitkartell suutis ära hoida rahvusliku jõu esiletõusu. Üks ohvritest oli ka Vabaduspartei – Põllumeeste Kogu, mille juhatust hoiti “dr Rein Kochi grupi” poolt kunstlikult erakonna juhtimisest eemal. See grupp nurjas mullu suvel erakonna valimiskampaania, koostas toimikuid erakonna siseasjadest ja tassis neid Kaitsepolitseisse”. Erakonnaregistri lünka ära kasutades tekitati totaalne segadus liikmeskonna fikseerimisel. Teatades, et “ei ole mingit peajoonega mittenõustuvat rühmitist mõistlik EVP-PK ridadesse tekitada”, kustutas dr Koch nimekirjast omakäeliselt kõik sel aastatuhandel erakonnaga liitunud inimesed eesotsas Tiit Madissoniga.

http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=16756

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga