inimesedmajandus

Alati on tore saada teistsuguseid arvamusi

Keegi kirjutas gw.epl.ee aadressilt minu blogi postituse kommentaariks: “Kle, ahv, kui sa aru ei saa majandusest, siis palun ära kommenteeri” Ega seal midagi rohkem polnudki öeldud või põhjendatud.

Teistsuguste arvamuste lugemine on huvitav.
Teistsuguste arvamuste lugemine on huvitav.

See tekst, mis taolise reaktsiooni vallandas, oli FED-i kava 400 miljardi dollarilise võlakirjade programmi kohta.

Miks ma selle reageeringu avaldasin? Ennekõike teistsuguse arvamuse pärast. Alati on kasulik kuulda ka neid, kelle seisukohad on sinu omadest erinevad.

Majandus on üks väheseid teaduseks nimetatud erialasid, kus võib auhindu saada ilma ükski kord õigust omamata. Tagantjärgi on väga raske sündmusi taas korrata ja nii sarnanetakse mõneti astroloogiaga. Kui ennustus teostus, siis kuulsus selle tegijale. Kui mitte, siis ilmselt olid osad muutujad vahepeal muutunud ning selle tõttu prognoos ei pidanud paika. Ma panin omale tööplaani võtta viimaste aastate meedias avaldatud majandusinimeste prognoosid ja neid tulemustega võrrelda. Küllap siis saame teada kui suur hulk ahve tegelikult EPL oma lugejatele raha eest maha müüb.

Mina oma mõtete eest raha ei küsi, jagan neid täiesti tasuta ega eelda ka nendega nõustumist. Ometigi ütleb see lühike lause rohkem ajakirjaniku kohta (kell 13.12 oli tööpäev) ja sealse organisatsiooni mõttemaailma kohta. Nimelt, nad ei salli ega talu teistsuguseid arvamusi kui nende endi omad. Mina näiteks pole absoluutselt nõus Arraku esinemistes toodud mõtetega (kärpida, vähendada, las ehe kapitalism ja turujõud võimutseb), kuid ma suudan nendega kokkupuutel säilitada enesevalitsemise.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga