blogid ja internettinimesed

Interneti teenuste ebameeldiv uuenemine

Blogimine tehakse raskemaks, vähemalt selline on minu arusaam viimastest wordpress.com uuendustest. Mulle kohe üldse ei meeldi see uus ülemine riba ja seal pakutavad valikud.

Täna panin tähele, et arvuti tahab kontrollida sertifikaati domeenist edgecastcdn.net, mis pole kohe kindlasti seotud wordpressiga, vähemalt mitte whois andmete järgi.

whois edgecastcdn.net kohta
whois edgecastcdn.net kohta

Ma ei kavatse seda sertifikaati ära kinnitada, sest puudub vajalikkuse tunnetamine. Kuid see on äraütlemata ebamugav, et iga lehekülje järel tuleb jälle seesama küsimus sertifikaadi kohta, millele olin eelnevalt juba eitavalt vastanud.

sertifikaat edgecastcdn.net
sertifikaat edgecastcdn.net

Mulle meenub ka juhus, kus EPL-i bännerite hulgas oli mingi selline, mis tekitas ka sertifikaadi akna. Täpsemalt ei ole enam meeles aga mul on kindlapeale sellest ekraanipilt (kusagil) säilitatud.

Parem pole olukord ka blogspot.com blogija vaatenurgast. Käisin seal eile, suurfirma goog-le poolt uuendatud lehel ja olin ka muudatustest ebameeldivalt üllatunud. Alustuseks kasvõi see, et minu varasemalt salvestatud paroolid ei tule enam nähtavale. Ma pean nüüd hakkama neid eraldi sisestama ja see on ülimalt tüütu. Samuti olen viimasest ajast tähele pannud, et youtu-be lehele sisse logimist on muudetud ja seotud see goog-le
kontoga. Ma ei ole enda kontole pärast muudatust sisse loginud ja pole üldsegi kindel, et seda kunagi edaspidi üleüldse teen. Andes oma videomaterjali lihtsalt suurfirmale ja saamata selle eest vastu isegi mõistlikku teenindust, pole eriti tasakaalus olev suhe. Tegelikult uurisin juba wordpressi video kasutamise ja pluginate kohta, et hakata neid edaspidi oma lehekülgede kaudu näitama. Mul pole mingit sõpruskonda youtu-be lehel, kelle jaoks oleks oluline just seal seda näidata ja samas pole interneti seisukohalt vahet, millises kohas see asub.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga