Kuusnurk meie riigi ordenil

Nägin jälle teleuudistest meie riiklikku ordenit, mis oli valge kuusnurk. Ma mõtlen endiselt, et milliste sümbolite allikana kasutamisest jõudsime selleni, et meil on kuusnurk riikliku tunnustuse näitamiseks.

Toomas Savi annab Lembit Peegelile tema 75. sünnipäeva puhul üle tänukirja. Kaader ETV
Toomas Savi annab Lembit Peegelile tema 75. sünnipäeva puhul üle tänukirja. Kaader ETV

Ma saaksin aru veel viisnurgast, mis oli nii NSV Liidu, USA, Euroopa Liidu, Hiina ja teiste riikide sümboolikas ning üsnagi levinud märk. Isegi kaheksanurgast saaksin ma aru, et mingi rahvuslik päritolu. Seevastu seitsme tipuga Austraalia täht jääks juba arusaamatuks, nagu ka see kuusnurk. Miks siis tavaline 4 tipuga rist ei kõlvanud? Näiteks Soome, Rootsi, Norra ja Taani lippudel on see olemas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga