Ilvesel on hoopis Erma, mitte Ärma kinnistu

Nüüd on see siis avalik. Eesti president Toomas Hendrik Ilves on esitanud 5 aastat järjest majanduslike huvide deklaratsiooni, milles on endale kuuluvaks märkinud vale nime ja numbriga kinnistu. Riigi Teatajast saime alates 2007. aastast lugeda, et selleks on Ärma talu Viljandi maakonnas Abja vallas, numbriga 038 lõpus aga tegelikult vastab sellele numbrile hoopis teine kinnistu Põlvamaal. Samuti on ta 5 korda valesti kirjutanud kinnistu nime. See ei ole Ärma, vaid hoopiski Erma. Kuidas täpselt Ilves oma deklaratsioonis eksis, saab lugeda Virgo Kruve artiklist Õhtulehes.

Ma teen seal ka ettepaneku, et president vajaks 2 uue nõuniku juurde veel ka kolmandat, kes aitaks nimed ja numbrid õigesti kirjutada, et need kattuksid riiklike registrite andmetega.

Arvestades seda juttu, et “Ärma talu” ja presidendi vajadused, siis ilmselt polnud majandushuvide deklaratsiooni valesti kirjutamine inimlik hajameelsus. Pealegi veel 5 aastat järjest. Selles teemas on veel huvitavaid aspekte aga neist juba edaspidi. Jääge kanalile.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga