Justiitskuritegude ohvritest

Eesti riigis on suure käraga kuulutatud kuriteos kahtlustatavaks palju inimesi aga nende süüd pole tõendatud või on tulnud selleks kasutada kaheldavaid meetodeid. Varem olen siin kirjutanud sellest, et Pärnu abilinnapea Simmo Saar vabanes absurdsest süüdistusest alles paar aastat hiljem ja pool miljonit advokaatidele kulutanuna. Laupäevases Delfis meenutab justiitskuritegude ohvritest Panovi, Kaevatsit, Treierit ja Järvetit keegi Alar Sudak. http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/alar-sudak-panov-kaevats-treier-jarvet-ehk-justiitskuritegude-ohvrite-kaitseks.d?id=60245102

Panovi juhtum oli tõesti julm. Algselt käituti kui suurima kurjategijaga, keda veeti käeraudades telekaamerate ees ja siis 5 aastat hiljem öeldi, et kuriteoks kvalifitseeruv tegevus üldsegi puudus. Selles artiklis on mainitud ka Jaadla kohta, et tema kohtuasi tuleb alles järgmisel aastal arutusele. Võimalik, esialgu siiski politsei otsuse vaidlustamine.

Reformikas Andres Jaadla ei ole veel pääsenud. Ta küll vahistati suure käraga aga tegelikult sai vaid politsei otsuse, tõenäoliselt rahalise trahvi. Nimelt järgmisel teisipäeval 25. oktoobril kell 10 toimub Jõhvi kohtumaja 2. saalis istung (juhtum 4-11-1439), millel arutatakse Andres Jaadla kaebust Ida Prefektuuri otsusele nr 2401, 10,000024

Kas panite kolmapäeval “Foorumi” saates tähele, et Peep Aru on tagasi eetris? Reformikas, kes tõi avalikku kõnepruuki sõna värdjas kasutamise, sest kirjeldas sellega baaris VS teda korrale kutsuma tulnud politseid. Täpsemalt küll nimetasid neid “kuradi värdjateks.”

Samuti on Riigikogus tagasi Margus Hanson, kes mõisteti kriminaalkorras süüdi riigisaladuse kaotamise eest. Maksis küll rahatrahvi umbes 97 tuhat krooni aga samuti sai järgnevatel aastatel Tartu abilinnapeana sellest suurema summa võrra rohkem palka kui Tartu linnapea Kruuse.
Peaks mainima ka reformikas Vello Järvesalu, kes varastas töökohast üle poole miljoni krooni (lasi ehitada naistuttava maja) aga tema töölepingu lõpetamisel maksti talle lõpparvena sama suur summa kui olid temalt välja mõistetud kahjud. Seega, maksumaksja rahaga hüvitas tema erakonnakaaslane Jane Mets selle, mille Järvesalu oli saanud kuritegelikul teel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga