Reformikad tõstavad ka Pärnus lasteaiakoha hinda

Pärnu linnas on Reformierakonna armust võimul Toomas Kivimägi valimisliit, mida toetavad ka valitsusse kuuluvad erakonnad. Selle mehe pärast muudeti 2009. aastal isegi korruptsioonivastast seadust, et ta saaks tööle asuda ametiasutusse, mille üle ta oli eelnevatel aastatel järelevalvet teostanud. Ilma selle seaduse muutmiseta ei oleks maavanem saanud asuda linnapea kohale. Minule teadaolevalt oli see teine juhtum Eesti õigusloomes kui inimese järgi kohandatakse seadust. Esimene oli 1992. aastal põhiseaduse muutmine, et Arnold Rüütel ei saaks presidendiks valitud.

Tartus toimuvast 37,5 protsendilisest lasteaedade hoiutasude tõusust olen ka varem kirjutanud. Pärnus on sarnane plaan ja selle vastu on lapsevanemad alustanud allkirjade kogumist.

Jane Mets ütles, et teatud mõttes on hinnatõus õiglane, nende lapsevanemate suhtes, kes linna lasteaeda kohta pole saanud ja peab lapsele kas hoidja palkama või lapse lastehoidu panema.

Abilinnapea sõnul maksab koht lapsehoius näiteks 180 eurot kuus, linna lasteaias on vanema maksimaalne osalustasu ligi 42 eurot kuus.

http://uudised.err.ee/index.php?06239094

Selgituseks, et Jane Mets on Reformierakonna abilinnapea. Seega õigustas Pärnu reformierakondlane lasteaedade kulude tõstmist, Tartus tegid reformikad selle juba ära ja Tallinna reformikad võitlevad justkui lasteaedade eest sellega, et on Tallinna TV vastu.

See tuleb ka juurde lisada, et ERRi artiklis muidugi ei mainitud Jane Metsa kuulumist riiki juhtivasse erakonda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga