internettpoliitika

Ilvese deklaratsiooni siis kontrolliti

Saame tuttavaks: sotsiaaldemokraatide ringkaitse korruptsiooni teemal.

Riigikogu korruptsioonivastane komisjon kontrollis esmaspäeval valitsuse liikmete ja presidendi majandushuvide deklaratsioone, millest leidus palju näpuvigu./…/
„Inimene on märkinud kõik oma varad, kuid kinnisturegistri numbris on eksitud ühe numbriga,“ tõi Anvelt näite. Sel juhul ei saa Anvelti sõnul juttu olla tahtlikust eksimusest, sest kinnistu nimi ja asukoht on märgitud õigesti.

Allikas. 9. novembri ÄP http://www.ap3.ee/?PublicationId=c07a2ffa-6ff9-4d81-8015-c36a8a0a5d15

Ma märkasin seda kajastust alles paar päeva tagasi ja oleks huvitav teada, et kui see komisjon koguneb uuesti 21. novembril, et kas nad siis saavad veelkord arutada presidendi deklaratsiooni, sest nüüd ei ole enam küsimus 1 tähe ja 1 numbri võrra valesti kirjutatud talu nimes ja numbris, vaid hoopiski kajastamata jäetud ligi 2 miljoni kroonises hüpoteegis. Samuti peaks president Toomas Hendrik Ilves komisjonile tõendama, et ta ei ole saanud Erma kinnistu pealt hoonestusõiguse tasu, milleks tal on tegelikult lepingu järgi kohustus.

Praegusele sotsile Anveltile veel teadmiseks, et Ärma talu on tegelikult Evelin Ilvesele kuuluv kinnisvara ja Toomas Ilvesele kuulub vaid Erma nimeline 80 hektariline maatükk. Me võime muidugi vaielda, et kas talu tähendab ka maad, sest minu arvates eeldab see hoonete omamist aga hüpoteekide kajastamata jätmisega võrreldes on see ikkagi väike tõlgendamise küsimus.

Tegelikult ma olen realist ja arvan, et Ilvese varjatu laene ei hakata uurima.

Muidugi jääb imelik mulje nüüd sellest komisjonist, sest sellel kolmapäeval olin toonud välja presidendi deklaratsioonist selliseid eksimusi, mida nemad ei olnud tõenäoliselt kontrollinud ega ka avastanud. Kas tõesti peab korruptsiooni järele valvajatele iga asja ette ütlema ja lahti seletama? Näib küll sedaviisi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga