Täna on vabariigi 94. aastapäev ja Kreekale raha kinkimise päev

Kuigi kalendris on alles 23. veebruar, võib ajalooliste sündmuste tõttu täna tähistada Eesti Vabariigi väljakuulutamise 94. aastapäeva. Ametlik ajalugu vaikib maha fakti, et esimest korda loeti iseseisvuse manifest avalikult ette 23. veebruaril 1918. a. Pärnu Endla rõdult. Ma ei tea, miks peetakse olulisemaks päev hiljem Tallinnas toimunud sündmust aga oletan, et see on lihtsalt seotud sellega, et Pärnu poleks sobinud pealinnaks ja äkki polnud sellega seotud isikud ka nii olulised eliidi seisukohalt. Ühes tegi seda näitleja, teises ikkagi ennast rahvameesteks pidajad.

Täna kell 16 toimub Riigikogus erakorraline istung, kus tuleb arutusele meie osa Kreekale antavas laenupaketis. Esimesele lugemisele järgneb 2 tundi pärast esimese lõppemist teine istung, millel ilmselt eurode andmine Kreekas spekuleerinud finantsasutustele saab ka heaks kiidetud.

Täna saab olema kurb päev, sest meil pole tegelikult valikut. Oleme endale kaela sidunud euroköie ja peame koos teistega pingutama, et keegi tooli alt ära ei lööks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga