Telekanalid soojendavad vanu saateid

Proovisin otsida telekanalite lehtedelt varasemaid saatekavu aga tundub, et kõik on ära korjatud. Kohe pärast saatepäeva möödumist, võtab ka kava.ee selle maha. Mõnda aega säilib see veel arvutisüsteemide vahemälus aga pärast seda ilmselt vaid ajalehtede paberile trükituna raamatukogude riiulites. Mõtlesin, et mis huvi neil võib selleks olla ja arvan, et see peab olema vaatajatele väärate ettekujutuste loomiseks. Mina oleksin küll äärmiselt pettunud kui saaksin kusagilt teada, et sellist filmi on näidatud eelneva 5 aasta jooksul näiteks 8 korda ja nüüd on ta taaskord kavas. Mõtlesin ka ajalehtede peale, mis eelneva põhimõtte kohaselt võiksid artiklitelt eemaldada kuupäevad ja neid täies ulatuses korrata ikka uuesti ja uuesti. Tundub naljakas ja pettusena? Ometigi seda just teevad telekanalid, sest kordavad aina uuesti ja uuesti samu saateid, mida nad näitasid juba aastaid tagasi ja vahepealse aja jooksul on samuti korranud. Televaataja maksab selle eest aga üha uuesti kuutasu või uute seadmete soetamisena. Olen üsna kindel, et valdav enamus praegu eetris olevatest filmidest ja publitsistika saadetest on lindile(faili) jäädvustatud veel sellel ajal kui Eestis polnud digitaalset televisiooni.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga