eesti meediatelevisioon

Erakanalite ähvardus töötab Starmani huvides?

Mul tekkis mõte, et eelmise nädala lõpus ilmunud Kanal 2 peadirektor Urmas Oru artikkel vabalevist lahkumise või kaabelfirmadelt tasu saamises võis olla hoopis Starmani huvides. Kui vabalt enam kahte suurimat erakanalit ei näe, siis paljude inimeste ainsaks alternatiiviks jääb Starmani Zoom´iga liitumine, sest kaabeltelevisioon nendeni ei jõua ja ainus teenus ongi läbi õhu levivad kanalid.

Selline muudatus eeldaks inimestelt kaardilugejaga digiboksi olemasolu. Selle seotamine on küll lisakulu aga ikkagi väiksem kui hakata satelliidi tarbeks taldrikut ja sellega kokkukäivat tehnikat ostma.

Vähemalt mina sõnastaksin erakanalite väited küll sedasi, et seadusi tuleb muuta ja kaabeltelevisiooni firmadel hakata vabalevis olevatele erakanalitele maksma VÕI nad sunnivad kümneid tuhandeid digiboksi kasutajaid liituma tasuliste operaatoritega. Ennekõike siis Starmani Zoom-TV teenusega, sest inimeste üleminek või kohanemine selle muutusega oleks kõige väiksem.

Põhjust taoliseks väiteks annab kasvõi Starmani jaoks just mitte kõige paremad ajad. Nad lahkusid börsilt, sest keda ikka huvitaks langev aktsia, millel investorid ei näe perspektiivi. Selle järel pantisid nad 3 miljoni euroga pankadele tagatiseks oma kaubamärgid. Ma pole viimaseid uudiseid lugenud ja ehk on neilt tagatis maha võetud aga juba see märk, et kaubamärgid on antud pankadele tagatiseks, paneb mõtlema selle põhjuste ja selleni viinud olukordade üle.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga