Kusagil pole kindel võlakriisi eest

Loen Euroopa portaale ja saan teada, et IMF ei anna enam Kreekale laene. Kuulan vene telejaama ja seal räägitakse USA probleemidest, et 3 kuud on jäänud valimisteni ja FED-i järgmine kohtumine on 1,5 kuu pärast ja tuleb midagi teha, et Obama valitakse tagasi.

Lülitan siis Hispaania telekanalile ja seal käib parlamendi istung. Keelest aru ei saa aga sõna “eurogroup” ei tõota midagi head. Teistest uudistest tean, et mõned regioonid on juba tõsises pankroti ohus ja turgudel spekuleeritakse, et see levib ja viib lõpuks kogu Hispaania riigi võlgadest välja ostmiseni (nagu Kreeka, Iirimaa, Portugal, Küpros).

Lülitan siis inglise keelsele DW kanalile ja kuulen, et ka Hiinas on jamad. Majandus ei kasva enam endises tempos ja oo õudust, palgad on ka tõusnud ning toota polegi enam nii odav. Intervjuu kohaliku hiinlasega, kes räägib saksa keeles aga kasutab kriisi kohta erinevatest väljenditest just seda sõna, mis tähendab üleminekut (millekski uueks).

Meenub ligi kümnend tagasi artiklisse kirjutatud mõte, et hoiaks jumal meid huvitavatel aegadel elamise eest. Asja mõte oli selles, et huvitavad on muutuste ajad aga kasulikum oleks elada stabiilsuse aegadel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.