Putin lenda lõunasse…

… ja vabasta Venemaa oma kohalolekust.

Sellist asja kohe ei usugi. Kuulsin hommikul reformiraadiost, et Vladimir Putin (Venemaa president) kavatseb selga tõmmata valge kostüümi ja kehastuda kureks, et siis deltaplaaniga õhku tõusta ning aidata inimestega koos kasvanud kurgedel leida tee lõunasse.

Sihtkoht pidi olema 3000 kilomeetri kaugusel. Starditi vist Jamali poolsaarelt, mis on tuntud oma gaasimaardlate poolest ja asub Uurali mäestikust põhjapool, ookeani ääres.

Nägin just 10.20 ajal selle kohta ka telepilti.

Kured ja deltaplaan. Kaader BBC
Kured ja deltaplaan. Kaader BBC

Ma loodan sisimas, et tegelikult see inimene seal pole Vladimir Putin. Usun pigem seda lääne uudisteagentuuride PR rünnakuks. Kas tõesti polnud Venemaal ühtegi nõuandjat, kes taolise tobeda plaani oleks peatanud? Varasemast ajast tuntud kalapüügist või tiigri uinutamisest saaks ka laps aru, kuid taoline linnuks kehastumine on ikka keerulisem semiootika.

Mina igatahes ei suuda võrrelda inimest linnuga, kes peaks lendama lõunasse aga kütust lennumasin jagub ehk tunniks või paariks. Mis siis saab neist kurgedest kui Putinil saab bensiin otsa? Oleks lihtsameelne arvata, et nad jätavad selle lennumasinaga hüvasti ega jälita seda enam ning lendavad ise lõuna suunas edasi. Huvitav küll, miks nad peaksid inimestest eemale põgenema kui siiani on nad inimeste käest toitu saanud. See on sama kui ema viib lapse 15 kilomeetrit eemale võõrasse linna ja ütleb, et hakka nüüd minema lõunasse, et kusagil seal 300 kilomeetri kaugusel on vanaema ja vanaisa, kes rõõmustavad sind nähes. Laps on uuest ümbrusest pigem heitunud ja tuleb emaga koos tagasi, mitte ei lähe lihtsalt iseseisvalt edasi.

Ainus kindel asi selle uudise juures näib olevat, et lindude hukkumine või kohale jõudmine pole tõestatav ja ametnikud saavad selle tõttu väita, et üritus oli edukas. Kui peaks olema, et kurgedel oli ka saatja peal, siis saaksime veenduda ka nende lõunasse jõudmises. Mina seda igatahes ei usu ja pean loodusest võõrandumise näiteks.

Poliitiku jaoks on selline kurgedega koos lendamine sama tobe ja arusaamatu kui väikse poisi kõhu musitamine. Eh, tulebki meelde, et isegi seda on Putin teinud. Täiesti arusaamatul põhjusel tõmmanud väikse poisi pluusi üles ja andnud musi tema kõhule. Selle peale ikka annab tulla.

Minu lahendus oleks olnud need kurepojad viia mõne parve juurde, et nad lendaksid siis koos teiste lindudega lõunasse talvituma.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga