blogid ja internettinimesedpoliitikatelevisioon

Roolijoodikute peatreener Märt Avandi, olen Teis pettunud

Ka Teie, Märt Avandi, pidite purjutamise järel autorooli istuma ja sõitma minema. Promilliga rooli istudes seate ohtu teised inimesed, kellest võite oma autoga üle sõita. Just hommikul lugesin Kuusalus olnud avariist, kus juhiloata ja purjus mees sõitis autoga teepiirdesse ja sealt paiskus auto otsa keskealisele naisele, kes sõitis jalgrattaga ning suri kokkupõrke tagajärjel.

Roolijoodikute peatreener Märt Avandi…

peaks saama seaduse kogu rangusega karistatud. Pereisana ja näitlejana on tal muidugi lubatud alkoholiga pingeid maha võtta, ilmselt valitsusliit isegi tänab teda alkoholi aktsiisi maksmise eest aga ühiskonnale andis tema tegu ikka väga vale signaali.

Näen iga päev kord või paar reklaami, kus hoiatate purjus peaga ujuma minemise eest. Seda tehes ohustab inimene ainult omaenda elu. Purjus inimene muudab auto taparelvaks mitte ainult selles viibijatele, vaid ka ümbritsevatele inimestele.

Ma võin enda kogemusest kinnitada, et ilma alkoholi tarbimiseta võib ka terve aasta olla ja isegi kaks ning kolm. Ma pole kunagi alkoliga üle piiri läinud(mälukas olnud) või teiste elude ohustamisele kippunud. Pigem mõtlen, et kes on need inimesed, kes tarbivad vähemalt 90% minule jäävast statistilisest keskmisest alkoholist iga kalendriaasta jooksul. Äkki olete see Teie, Märt Avandi, kes väikse koguse kaupa igapäevase tarbijana suudab aastas ära juua üle 20 liitri alkoholi? Siinkohal ma oletasin. See ei kahjustanud ühtegi inimest, äkki ainult Teie südametunnistust. Ma olen ikka tõeliselt pettunud, sest tundusite noorema põlvkonna näitlejate seas (koos Otiga) ühe paljulubavaima näitlejana. Kirjutasin siin blogis ka varem 2010. aasta märtsis olnud Eurovisioni laulu valimisest, kus olite üks õhtujuhte ning vaheklipid(laulud) olid isegi paremad päris esinejatest. Seda suurem on nüüd pettumuse tunne.

Muidugi võib juhtunut(vahelejäämist) pisendada väitega, et rikkumine oli natuke üle piiri ja mingit avariid ei juhtunud. Väga tore, et oli õnne aga oleks keegi teile ette keeranud või auto ette astunud ja siis oleksid alkoholi jääknähud välja tulnud, oleks asi olnud ikka tõeliselt halb.

Alkohol ja roolijoodikud pole üldiselt minu kirjutiste teemadeks, antud juhul langesid 2 sündmust ehk Kuusalu avarii ja Päästeameti kampaania alkoholi ohtudest ühele ajale. Tulemuseks oli vastuolu tegeliku elu sündmuste ja loodud kuvandi vahel, mis ilmselt põhjustas ka emotsiooni, mis siit välja paistis.

Tegin Google päringu ja selle esilehel muud polegi, et olete roolist jääknähtudega vahele jäänud.

1. Märt Avandi tabati jääknähtudega autoroolist – Publik
2. Pildid märt avandi kohta
3. Märt Avandi – Vikipeedia, vaba entsüklopeeida
4. Märt Avandi Facebook
5. Purjuspäi ujumise vastases kampaanias osalevad Ott Sepp ja Märt…(menu.err.ee)
6. Märt Avandi tabati autoroolist jääknähtudega – Eesti Päevaleht
7. Liis-Katrin Avandi: me ei varja oma pisaraid – Eesti Päevaleht (artikkel naisest)
8. Märt Avandi võeti autoroolis jääknähtudega vahele – Elu24
9. Märt Avandi – Elu24
10. Märt Avandi – Elu24
11. Kas Märt Avandit ootab ees liiga karm karistus? Mida sina arvad … (elu24)

Selline silt teeb elu raskeks.Mul on tunne, et purjus juhtide põhjustatud avariid on üldsuses saanud järjest suuremat hukkamõistu(ka kaine autojuhi avarii on taunitav) ning seda loetakse süüd raskendavaks asjaoluks.

Proovisin koostada roolijoodikute koondist, mille peatreenerina Märt Avandi võiks esineda ja sain sellise loetelu suvalises järjekorras: Kalev Kallo, Igor Gräzin(purjus peaga sõitis lumevalli), Kristiina Ojuland, Juhan Aare, Margus Tsahkna (Riigikogu sotsiaalkomisjoni juht), Indrek Tarand, Mart Opmann(purjus peaga avarii), Kati Saara Vatmann, Timo Tamme (sõitis purjus peaga 1999. ilma juhiloata Laagna teel silla tugiposti ja autos hukkusid kaassõitjad Tõnu ja Vitali), Sergei Babenko, Jevgeni Karavajev (2005. Tallinna volikogus Res Publica fraktsioonis), Jakko Väli. Nüüd on naisõiguslased ilmselt rõõmsad, et naisi sai nimekirja vähe. Pigem pole naistel palju ühiskonnas väljapaistvaid positsioone, millega seoses nende purjutamine tähelepanu ärataks.
Kes võiks veel roolijoodikute võistkonda kuuluda? Kandidaadid lisage kommentaaridesse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga