Uute vesimärkidega USA 100 dollarilised võlakirjad

Maailma suurim võlgnik(USA) on sellel nädalal avalikuks teinud uue kujundusega (vesimärkidega ja halogrammidega) võlatähed või rahatähed. Nüüd on 100 dollarilise kujundusel keskel paks hologrammiriba ja rohkel kollast värvi. See pilt on CNN saatest (info all vasakul).

USA uus võlatäht tuleb käibele oktoobris 2013.
USA uus võlatäht tuleb käibele oktoobris 2013.

Samal ajal on valitsus seisnud juba 12 päeva ja tunde peale ning vaid 5 päeva on jäänud järjekordse võlakoormuse ülempiirini jõudmiseni. Mul on juba sassi läinud kui mitu korda on võlapiiri Obama ametiaja jooksul tõstetud. Praegu räägitakse ajutisest tõstmisest. Mingi eriti lühinägelik enesepettuse vorm, sest nad peavad üsna varsti seda püsivalt veelgi kõrgemale tõstma. Praegustes aruteludes on puudu kõige olulisem. See on poliitiline lahendus võlgade vähendamiseks, millest isegi ei räägita.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga