blogid ja internettpoliitika

Usun rohkem jõuluvana kui uue erakonna teket

Ootan uut erakonda juba alates 2009. aastast aga midagi ei ole siiani juhtunud. See hakkab sarnanema selliste müstiliste sündmustega kui valge laeva ootus, jõulud või Eestis rikkaks saamine.
Jutud uue partei loomisest on muutunud korduvaks sündmuseks. Mina usun seda vähem kui jõuluvana olemasolu, sest jõuluvanasid näen igal aastal juba novembri lõpust, aga täiesti tühjalt kohalt loodi Eestis parteisid viimati möödunud sajandi lõpul.

Sellel sajandil on ainsad uued parteid olnud varem MTÜ-dena tegutsenud Res Publica ja Eestimaa Rohelised. Üritajate nimekiri on seevastu väga pikk: Kristiina Ojuland, VTK, VIK, Vabadmehed, ACTA vastased, NO99 “Ühtne Eesti suurkogu”, mõttetalgud 2009. aastal, Meikari paljastuse taga olnud Vaarik ja Neivelt, Mati Väärtnõu E-Erakond, Taira Aasa Õnnelike Inimeste Erakond, Jaan Männik, Piraadipartei, Tõnu Trubetsky erakonnad välja suretav erakond, Jüri Toomepuu Põliseestlased MTÜ, Vakra MTÜ Demokraadid ja ilmselt veel üksiküritajaid ning gruppe, kes mulle meelde ei tulnud. Kirjutasin sellest ka pikema arvamuse http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=22331 milles jõudsin järeldusele, et uut poliitilist jõudu ei tule niikaua kuni puudub sponsor, idee (lubadused) ja inimesed. Praegused üritajad on teinud seda tagantpoolt ehk alustavad inimestest aga tegelikult on esimene asi raha leidmine esmatähtis. Ühes dokfilmis oli hästi öeldud, et meist idapool minnakse poliitikasse rikkaks saamiseks aga meist läänepool lähevad poliitikasse juba rikkad inimesed (Berlusconi), kellel on raha kulutada. Meil vastab sellele Tõnis Palts, Jüri Mõis, Robert Lepikson, Jaan Toots.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga