Vaatlesin e-valimisi aga ei oska kedagi valida

Kirjutan siis vahepeal juhtunust. Eelmisel nädalal toimus e-valimiste serverite seadistamine ja olin 3 päeval Tallinnas. Huvi oli sügisega võrreldes tagasihoidlikum. Või sõltub kuidas võtta, sest Eestist oli huvilisi maksimaalselt 2 (sügisel 3) aga juures oli 2 valgevenelast, kelle jaoks tõlgiti vaid mõningaid toiminguid. Vaatlejatele nüüd koolitust ei korraldatudki, sest huvilisi oli null. Ütleme nii, et sügisega võrreldes ei ole midagi läbipaistvamaks (loe: vaadeldavamaks) muutunud aga sellest pikemalt mõnes teises tekstis.

Pärnu maantee trammitee remondi nägin ka ära. Mul on sügaval sisimas mälupildid, justkui oleks seda alles üsna hiljuti remonditud. Ilmselt eelmise kümnendi keskel kui trammitee alla pandi betoonist alus.

Reedel nägin ka Euroopa päeva tähistamist georgi lintidega ja punaste lilledega inimesi linnas jalutamas. Müügikohad olid lausa bussijaama uksel ja kusagil poolel teel enne parki viivat teerada.

Eelvalimised algavad juba neljapäeval ja mul puudub eelistus valimisteks. Nähtud telereklaamid on kõik tobedad (IRL, REF ja SDE) ning Tallinna kampaania registreerumisest on minu jaoks läbinähtav maksumaksja raha väärkasutamine Savisaare kampaaniaks, mistõttu selle nimekirja ka välistan. Vähemalt formaalselt peaks seal olema volikogu esimees kui linnapea ülemus. Isegi vaatamata sellele, et tema sai valimistel märgatavalt väiksema toetuse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.