inimesedpoliitika

Mitte kedagi pole valida

Mõtlen seda päris tõsiselt, mitte sarnaselt ütlusega, mul pole midagi selga panna. Sisuline debatt jäi olemata. Selle asemel IRL ja Reformierakond hirmutasid Savisaare ja Venemaaga. Minu arvates selline valija hirmutamine, et ta hääle annaks, ei toimi. Õhtul saame muidugi näha.

Sotside puhul häirib mind nende reklaamides kloonitud Lauristin, kes on ka tõsiselt üleaegunud. Rahvarinde aktivist ei saa minna 24 aastat hiljem meid Brüsseli eest kaitsma, kuigi Moskva vastase tegevusega oli ta seotud ja teistega koos ka edukas.

Keskerakonna loosung Rahu on minule kauge. Olen kuulanud nende valimislubadusi ja see ei anna põhjust hääletamisest, sest räägivad jällegi raha jagamisest aga puudub plaan, et kelle käest see enne ära võetakse. Samuti on alusetud jutud, et toome euroopalikud sissetulekud Eestisse. Palk ei ole ASI, et pakid konteinerisse ja tood teisest riigist kohale. Seal on suurem taust, mida ei anna kopeerida ja sellest ka ei räägita.

Eestimaa Rohelisi ei vali, sest paar päeva tagasi saatsid nad maili.ee spam võrgu kaudu rämpsu. Heaküll, reostasid juriidiliste isikute kontakte aga ikkagi reostasid. Sellist tegevust ei saa soosida ja neid hääletada.

EKRE Martin Helme ja Iseseisvuspartei Vello Leito ning Sven Sildnik on debattides öeldnud asju, mida ma võiksin toetada aga nende laiem programm on liiga parempoolne minu jaoks. Samuti häirib see Rahvaliidu naha väljavahetamine.

Ühendatud Vasakparteist ei tea ma midagi muud kui nende vene nimedega kandidaadi ja ma pole neile sellel sajandil kordagi mõelnud kui arvestatavale valikule.

Jäävad üle üksikkandidaadid. Tarandi ma välistan, sest ta oli Mart Laari esindaja Narvas ja siis Mõõdukate linnapea kandidaat Tallinnas. Selline mitme südametunnistusega inimene, üleolev veel pealekauba. Samuti ei sobi rahamuul Meikar, kes on ennast võrdsustanud Piraadiparteiga (mis ei ole erakond vaid tavaline MTÜ!) ega Kristiina Ojuland, kes on olnud pikalt poliitikas kõrgetel kohtadel aga ilma partei kuvöösita täiesti abitu (see katse erakonda teha algas ebaõnnestunud nime valikuga). Ajalehe reklaamis ei viidanud oma kodulehele ja raadios kuulututas: “kui usud mind, siis vali mind.” Tanel Talve on suurema osa olnud poliitikast eemal ehk teletöötajat mina ei eelistaks pärast KOV koha saamist veelgi edutada Brüsselisse.  Rene Kuulmann ja Olga Sõtnik on KE taustaga või lausa liikmed ja nende asemel võiks ju päris asja valida, mitte võtta või asemel margariini. Samasugune on Taira Aasa, kes oli seal liige aga 2009. kandideeris erakonna vastu ja sellest ajast peale siis nende vastu. Andres Inn on mulle ka ette jäänud seoses kirjutamistega, sest ta on 1/3 MTÜ Põliseestlased juhatusest, samuti mustab aktiivselt internetis Eesti poliitikuid Käkkikeerajate nime alt. Teised üksikkandidaadid on piisavalt tundmatud, et ei läheks arvesse.

Nii saigi ring peale tehtud erakondade ja üksikkandidaatide loetelule ja tõden, et mul ei ole soovi kellegi poolt hääletada. Siiski pean kellelegi selle hääle andma, sest siis saan vähemalt järgmised 5 aastat arvamust avaldada, kuna osalesin otsuse kujundamisel. Kindlalt tean seda, et minu hääl ei lähe majanduslanguse korraldanud IRL-ile, Reformierakonnale ja nende abiparteile Sotsiaaldemokraatlikule erakonnale, ega Tarandile, Ojulandile või Meikarile. Kaalun Leito, EKRE ja KE vahel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga