blogid ja internettinimesed

Twitter läheb prügikasti

Minul sai kannatus otsa ja loobusin twitteri e-mailide vastuvõtmisest. Lisasin serverisse filtri, et kõik kirjad, kus saatjana esineb twitter, lähevad hülgamisele ehk need kustuvad.

141127twitter-discard
Twitter sai e-maili filtri discard, sest loovad mõttetut spam infot.

Lääne meedias on twitter sage allikas sotsiaalmeediast pärinevatele uudistele, Eestis ja muudes mitte inglise keelsetes kanalites kohtab seda vähem.

Ma mõistan nende soovi inimeste tähelepanu saada ja neid oma teadetega aktiveerida. Tänu neile nägin, et Kadrioru lossi arvutitel ei ole alkolukku ja tekste lendab nagu muda klaasile. Ühest loetud kirjatööst jäi mulle meelde mõte, et poliitikud on kasutanud kõiki tehnoloogilisi uuendusi oma sõnumi reklaamimiseks, juba alates grammofonist.

Twitter oli sotsiaalmeedia vorm aga on muutunud äriks, mis kasutab inimeste tekste spam e-mailide saatmiseks. Temale kulutatud aeg on raisatud aeg. Seda kiidavad vaid need, kes on seotud reklaami ja asjade turundamisega. Füüsiliste inimeste hulk, kes twitterit kasutavad, on saavutanud lae ja enam ei kasva. Küll suureneb robotite aktiivsus, mis kasutavad inimeste tekstide osi ja loovad ristviiteid.

Twitter on piiratud oskustega kasutajatele ehk inimestele, kelle teadmised ulatuvad konto registreerimiseni ja sinna sisu loomiseni. Nad ei suuda luua endale päris oma lehte, kuhu tuleksid inimesed seal oleva sisu pärast. Kindlasti on selline viis odavam. Olla üks lehekülg suurest kataloogist ja mitte omaette raamat.

Lõpetuseks selgitan ka pealkirjas toodud sõna prügikast. Varem oli twitter kuni 140 tähemärki puhast teksti, mida ei saanud vormindada. Nüüd on lisaks #tägidele ka piltide ja video lisamise võimalus, mis teeb ta sarnaseks teistele teenustele. Vormi nimi on mikroblogi. Piiratud suurusega ekraanidel võib see isegi elus püsida(nutitelefonides) aga ilmselt mitte eriti pikalt. Asemele tulevad teised erineva nimega lahendused (app´id), mis lasevad samamoodi piiratud mahuga teksti saata. Selle jaoks ei ole enam vaja siduda ennast USA firma teenusega. Tundub, et sotsiaalmeedia mudel on üldse väga lühikese elueaga ja kopeerimise ning kloonimise võimalused teevad sellest lühiajalise nähtuse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga