eesti meediainimesedpaanikatelevisioon

Tegelikud terroristid on stuudios ja toimetuses

Hirmus maailm tuleb meedia kaudu igale poole kaasa. Nii raadios, televisioonis kui internetis on see esimeste uudiste hulgas. Tundub ju hirmus kui Euroopa lennujaamas plahvatavad pommid või kohvikus tulistatakse automaadiga või prantslaste pühal sõidetakse veoautoga inimhulka.

Terror tähendab hirmu all hoidmist ja terrorist on hirmu tekitaja. See terroristi tegu saab terrorismiks alles siis kui seda kajastab massimeedia, mis levitab hirmu inimestesse. Kui inimesed ei teaks Brüsseli, Pariisi, Nice või mõne muu Saksamaa linna sündmust, siis nad ei elaks terrorismi hirmus. Terroristi eesmärk jääks saavutamata. Just, terrorist ei suuda tappa eriti palju. Küll suudab ta enda elu ja väheste vahenditega panna terrori hirmus elama miljoneid.

Ma tean, mida ja kui valikuliselt edastab Lääne meedia. Kas me teame islamimaailma surnutest? Iraagi sõda algas 2003. ja see ületab uudiskünnise vaid eriti suurte ohvrite korral, ikka 50+ surnut. Soovitan lugeda iraqbodycount.org ja mõelda, kes on tegelikult terrorist. Näiteks 7 päevaga kuni eilseni oli 297 tapetut. Euroopa ohvrid on tühised. 1 preester Prantsusmaal on pisiasi samal päeval surnud 22 iraaklasega. Nice on tühiasi, 24.07 suri 150 iraaklast.

Lisasin arvamuse Bahovski Prantsusmaa teemalisele loole
arvamus.postimees.ee/3769841

Inimesi sureb paljudes maailma riikides aga sellest Lääne uudised vaikivad. Ennekõike neist juhtumitest, mille taga olid Lääne (ladina tähestikuga riikide) sõdurite relvad. Eelnevalt viidatud Iraak, lisaks Afganistan, Liibü, Süüria, Ukraina separatistlikud alad. Kas Tšetšeenias on rahu, seal inimesi ei sure? Ma olen juba unustanud, mis aastal Eesti meedias lugesin selle väikeriigi kohta, mis soovis ka venekeelsest maailmast eralduda aga pidi sõjalise surve tulemusel sellest loobuma.

Kindlasti peab küsima, miks poliitikud lasevad ühiskonda terroriseerida(noarünnaku oht, kohviku tulistamise oht, veoautoga allaajamise oht, rongis pommi oht, jne.). Neil võiks ju olla soov näidata ennast edukate poliitikutena. Viimaste „terroristlike rünnakutega“ on tekkinud uus trend, kus toimepanijat hakatakse kirjeldama vaimselt haigena või vaimsete probleemidega inimesena(Saksamaa McDonaldsi juures tapja, Londonis USA naise pussitaja). See on uus muutus. Enne seda otsiti teo toimepanijate seoseid islamistlike liikumistega, mille poliitikud olid kuulutanud terroristlikeks(IS). Peamiselt sellel põhjusel, et nad olid Iraagi ja Süüria aladel loonud oma riigi, mille käigus said kannatada teised usuvähemused. Euroopat tabanud põgenikelaine saigi ju alguse Süürias peetavast sõjast.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga