blogid ja internett

Blogi sulgemine parooliga tõmbab tähelepanu

Alates pühapäevast 19. novembrist 2017 pole avalikult kättesaadav Indrek Neivelti blogi, sest see küsib parooli. Muidu ei olekski mina seda märganud aga uudisvoo lugemise programm annab veateate, et sisesta kasutaja nimi ja parool. Ülimalt tüütu.

Blogi sulgemine parooliga tõmbas tähelepanu Indrek Neiveltile.
Blogi sulgemine parooliga tõmbas tähelepanu Indrek Neiveltile.

Internetist kadumiseks on mõistlikum teha lihtsalt puhas valge leht. Muidugi on olukordi, kus paroolidel on õigustatud kasutus aga seda tehakse nii, et kasutaja peab ise leidma need kastid, kuhu sisestab kasutaja ja parooli.

Kogu kataloogi ehk blogi parooliga piiramine on läbimõtlematu. Kui just ei plaanita teha uuendusi, mille toimumise ajal seda ei näidata. Praegusel juhul on ka see põhjus amatöörlik, sest parooli küsitakse juba 1,5 päeva. Lisaks on võimalus teha arendusi sellisel viisil, et nende rakendamine(üleslaadimine) võtab ainult loetud minuteid(seadistuse muutmisel).

Jään põnevusega ootama, kas see leht tuleb veel tagasi. Äkki oligi tegemist reklaamiga, et tähelepanu tõmmata?

Lisatud 27.03.2018. Tänase seisuga on leht jälle kättesaadav(ilma paroolita) ja tundub, et 25. märtsil on tehtud rida postitusi Vikerraadio eetris olnud kommentaaride avaldamisega. Arhiivis oli mul viimane sissekanne 22.09.2017 seisuga ja see on ka praegusel uudisvoo pildil näha.

Parool on eemaldatud ja 25.03.2018 tehtud 4 sissekannet indrekneivelt.eu aadressile
Parool on eemaldatud ja 25.03.2018 tehtud 4 sissekannet indrekneivelt.eu aadressile

Just eile oli Vikerraadios uudis Rahvusraamatukogu projektist robotiga külastada ja salvestada 80 tuhat Eestiga seotud veebilehte. Uudisloos mainiti eesmärgina talletada tuleviku jaoks info, mis võib muidu kaduda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga