blogid ja internetteliitinimesedpoliitika

Juhuu, värdjaks sõimaja Peep Aru on tagasi

Mäletat veel 2005. aasta aprillis Tallinna baaris VS kakelnud Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikmete juhtumit? Peep Aru oli üks neist, kes kakles ja tõi poliitilisse kõnepruuki värdjaks sõimamise. Nüüd on Peep Arulage tagasi Toompeal ja Reformierakonna fraktsiooni juht.

Kindlasti mäletavad lugejat 2005. aasta aprillis toimunud intsidenti Tallinna baaris Võitlev Sõna, kus purupurjus reformierakondlased Toomas Tein ja Peep Aru kaklesid ning hakkasid vastu isegi politseinikele, solvasid neid “värdjateks” ja ähvardasid neid Robert Antropoviga. 12. aprilli hommikul pärast politsei arestikambrist vabastamist saabus neile järele just seesama tumesinine auto, mille küljel võis tookord lugeda “Reformierakond 11 aastat õigel teel.” Ilmselt käesoleval aastal peaministri partei enam nii ei arva, et ta oleks õigel teel, sest oktoobrikuu alguseni on seal aastaarvud 1994-2007 ja “13 aastat õigel teel.”

Reformierakonna Tõnismäe peakontori ette pargitud auto oktoobris 2008. Foto Virgo KruveReformierakonna Tõnismäe peakontori ette pargitud auto oktoobris 2008. Foto Virgo Kruve

8. jaanuaril 2009 tegi seesama auto avarii Tallinn-Tartu maanteel ja käis üle katuse. Seesama millega käidi joodikuid Peep Aru ja Toomas Teini kainerist ära toomas. Selle küljel oli kiri “13 aastat õigel teel. 1994-2007.” Sama kiri oli veel ka 2009. jaanuaris kuigi praeguseks on erakonna asutamisest möödas 15 aastat.

Kraavis käinud Reformierakonna "õigel teel" auto.Kraavis käinud Reformierakonna “õigel teel” auto.

Seega loobus reformierakond õigel teel olemisest aastal 2007. kui korraldas Pronksiöö ja nüüd lõpuks käisid ka otses mõttes kraavi. Inimohvreid õnnetusel ei olnud.

Ma jään nüüd huviga ootama, millal astub juba ühe korra Riigikogust lahkunud Peep Aru sealt uuesti tagasi, sest nagu selgus juba aastate eest, siis viinapitsi ta ei sülita kui mõistate minu vihjet.

Mõtlesin just eile õhtul, et Jürgen Ligi astus ka Riigikogust tagasi vahetult enne 2003. märtsi valimisi, sest tema poeg oli vargusega Stockmanni kaubamajast vahele jäänud. Ometigi oli Jürgen juba mõne kuu pärast ametikohal tagasi. Kuidas küll Reformierakond mõnedele meestele annab neid teisi võimalusi kui Talis Kitsing võidakse vaid blogis kirjutatu pärast täitsa kõrvale jätta? Ilmselt on põhjuseks lihtsalt väga lühike parteiline pink või siis sõpruskonnaks muutunud erakond.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga