inimesedpoliitika

Mida Andrus Ansip ja Reformierakond ei lubanud aga ikkagi tegid valitsuses olles

Järgnev on kommentaar EPL-i artikli juurde reformikas Randperele http://www.epl.ee/artikkel/577647&kommentaarid=0 :

Ma ei mäleta, et Andrus Ansip oleks rääkinud, et
* tõstame poole aasta pealt käibemaksu 2 % kõrgemaks
* kehtestame täies määras käibemaksu kaugküttele (korterid), majutusele (turismimaks) ja laste mähkmetele (1. aprillist 2010)
* teeme 100 000 inimese reeded maksuvabaks ja samuti töövabaks. Lisaks nende esmaspäeva, teisipäeva, kolmapäeva ja neljapäeva.
* tõstame töötuskindlustusmaksu 0,6 % pealt 4 protsendi peale (äkki on isegi vahepeal tõstetud, selle muutumist ei jõuagi jälgida).
* viime Eesti tööpuuduse näitajaga Euroopas II kohale.
* Kukutame Eesti tööstustoodangut Euroopa Liidus enim: -30 %.
* rajame Tartu-Tallinn maantee äärde kiiruskaamerad, et teenida 700 miljonit trahviraha aastas. Muidugi välismaalasi me ei trahvi, sest tarkvara ei võimalda ja välismaalastega pole hea norida.
* veel umbes 10 asja, mida REformierakond või IRL ei kavandanud aga ometigi tegid. Näiteks muutsid soolise võrdõiguslikkuse seaduse raames Tallinna linna valimispiirkondi.

Ühesõnaga kõik on läinud vastupidiselt valitsusliidu lubadustele.

Seega inimesed olge tähelepanelikud, sest kui IRL või Reformierakond võitlevad maamaksu, paadimaksu või parkimistasu vastu, siis tegelikult võtavad nad teiste maksudega Teie rahakotist kümnekordselt tagasi.

Riigikogu liige Taavi Rõivas rääkis maksudest ja rahade kogumisest 18. mail 2010 järgmist:
Mitte ühtegi asja ei saa riik oma kodanikele anda, mida ta ei ole varem kodanikelt ära võtnud. Riik lõviosa oma tuludest saabki kodanike käest ja kui riik kodanikele midagi annab, siis selle raha peab ta enne nendelt kodanikelt võtma. Täpselt nii ongi. Ja iga summa, mille riik soovib täiendavalt anda, peab ta ka täiendavalt maksudega kokku koguma.
http://www.riigikogu.ee/?op=steno&stcommand=stenogramm&date=1274166300

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga