inimesedpoliitika

Preservatiivide partei kuvandist lähenevate valimiste eel

Priimägi võttis ette Reformierakonna ja Keskerakonna kuvandi enne valimisi. Tõi võrdluse Toompea ja all-linna vastandumisest. Samuti oli tal üsna huvitav järeldus sellest, et “kõige edukam on Reformierakonna positiivne kuvand, mis toodab ja toidab ka Keskerakonna postitiivset kuvandit. Kuid mitte vastupidi!” Kui tuua sisse poliitilise perekonna teema, siis need kaks parteid on liberaalse maailmavaate lapsed, üks neist on paipoiss Andrus ja teine on paha Edgar (keda keegi liivakasti ei võta).

Lisasin sellele olukorrale ka oma arvamuse

Reformierakond: proovi kolleegi preservatiiv ehk tšehhi kondoom. Autori foto
Reformierakond: proovi kolleegi preservatiiv ehk tšehhi kondoom. Autori foto

Reformierakond on parim valik lühikese mäluga valijatele. Ma olen ise ka mõelnud, kuidas nende imago on Kallase järel muutunud. Preservatiivide partei hakkas ühtäkki rääkima emapalgast (mis oli tookordsete Mõõdukate idee) ja nüüd kulubki 2367 miljonit (2,36 miljardit) sellele ehk märgatavalt rohkem kui kõigiks muudeks peretoetusteks (1600 miljonit). Sisuliselt nad tegid 180 kraadise pöörde: preservatiiv takistas edukal inimesel lapsega seotud vaesusriski langemist. Majanduskriisist hoolimata on nüüd vanemahüvitise ülempiiri isegi tõstetud. Minu meelest on lapse vajadused ühesugused, sõltumatud tema vanemate töökohast või palgast, kuid see ongi poliitilise mimikri musternäide, sest ka väikse palgaga inimesed hääletavad selle erakonna poolt. Mõni loodab neilt äkki isegi koolitoitu lapsele.

Nad lubasid 1999. keskmiseks palgaks 9000 krooni ja see saavutati 2003. aasta asemel hoopis 2006. sügisel (eksimus 50 protsenti). Siis nad lubasid 2003. aastal, et tulumaks 26 pealt 20 peale, kuid 2007. oli see endiselt 22 protsenti (eksimus 33 %). Selle järel käisid välja 2007. loosungi, et tulumaks 22 protsendi pealt 18 protsendile ja pensionid kahekordseks ning 15 aastaga viie rikkama hulka. Praeguseks on sellest saavutatud: tulumaksu langus 1 protsent ehk tulumaks 21 % (eksimus 75 %), pensionid on kasvanud umbes 30 % ja mitmetes näitajates oleme Euroopa viie viimase seas (SKP, tööstustoodang, ehitus, töötus).
Ma ootan huviga, milliste loosungitega tullakse seekord välja, et taas peita potjomkini fassaadi taha eelmiste lubaduste rohkem kui poolik täitmine. Muidugi öeldakse nüüd, et keegi ei näinud majanduskriisi ette või see on kuidagi meist sõltumatu. Hoiatused olid olemas aga need kraaksuti pessimistideks. Omaette huvitav fenomen on muidugi Ansip, kes sai headel aegadel olla majandusminister Edgariga koos valitsuses ja selle järel tegi 180 kraadi pöörde vastandumisele.
Mina andsin viimati hääle tookordse valitsuse jätkamiseks aga Ansip lõhkus mingil põhjusel senise koostöö ja tulemust näeme kõik: majanduskriisi Euroopa sügavaimal tasemel.

Kui rääkida IRL-i kuvandist noorte seas, siis neil on rohkem kui 400 liiget võetud erakonda praegust erakonnaseadust rikkudes ehk siis vanuses 12 kuni 17 aastat. Pikemalt: http://www.minut.ee/article.pl?sid=10/09/22/1452253&mode=nested

Ilmus http://www.epl.ee/artikkel/584315&kommentaarid=0

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga