blogid ja internettinimesed

Spämm kiri tuli bumerangina tagasi

Sain mõned päevad tagasi teate ühelt spam kirja saatjalt, kes tahtis nüüd teha olematuks firmade üldaadressidele oma koolituspakkumise saatmise. Lisasin selle ka algse kirja juurde (kirjapilt muutmata).

Kui mulle see firma pakkus oma reklaamteenuseid ja saata infi firmade listi, mis olevat täiesti legaalne, ei osanud ma arvata, et selline asi tuleb. Kuna reklaam töötas, siis kasutasin seda paar koda. Kuna ma otseselt enam selle joogakoolis ei tööta ja luban sulle, et enam selliseid kirju ei listidesse ei saada (nüüd kui karistust tean) /…/ Tahan lihtsalt öelda, et sain aru oma nõmedusest, enam ei tee ja õudsalt tore oleks kui inimesed kes nt. otsivad minu muusikat või artikleid ei peaks leidma esimesena googlist kakajuttu.
Tom Valsberg

Seekordses kirjas avaldati soovi ka kõnealuse postituse kustutamiseks. Ma arvan, et spam on selline teema, mida ei saa ajaloo prügikasti visata. Olgu see hoiatuseks kõigile teistele, kes tellivad valimatult e-mailide saatmist teadmata allikatest korjatud aadressidele, et sellega tõmbate endale kaela rohkem muresid (pahaseid saajaid) kui leiate võimalikke kliente.

Internetist info kustutamine ei lähe kokku minu väärtustega – info tahab olla vaba. Google ei pea olema klants, vaid kajastama tegelikku olukorda. Spam kirjadega kaasinimeste või kasvõi firmade postkastide reostamine pole samuti asi, mille kohta peaks info kustutama. Samas ei ole väärt rõhutamist väärt juhtumiga ja nii ei leiagi selle sissekande juurest linki algsele spam kirjale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga