inimesedpoliitikaReformierakond ja IRL salaliikmed

Reformierakond reetis Tartus oma partnerid

Urmas Kruuse on Tartu linnapeana visanud võimuliidust välja Keskerakonna ja Rahvaliidu. See on imelik, sest koos oldi kuni 2009. aasta kohalike valimisteni ja ka pärast seda. Pruukis vaid Aadu Mustal saada nüüd Riigikogusse valitud kui juba hakati vaatama siiani opositsioonis olnud IRL-i poole. Seejuures tuuakse võimuliidu lõhkumise põhjustena Keskerakonna sisemised lõhed ja ebakindlus volikogus hääletamise suhtes ning Rahvaliidule heidetakse ette “vastuseisu linna arenguks vajalikele struktuurimuutustele ja tööülesannete ümberjaotamisele.” Ma arvan, et “Keskerakonna fraktsioon on lõhki, nende antud lubadused ja kokkulepped ei pea enam, seda näitasid ka esimesel katsel läbi kukkunud volikogu esimehe valimised” on otsitud ettekääne, et leida oma kõrvale väiksemate nõudmistega partner.

Võimalik, et pärast haridusosakonnas ilmsiks tulnud raha kõrvaldamist soovib Reformierakond kas selle info avalikustajad võimult kõrvale tõrjuda (kui vihje andjad olid koalitsioonist) või siis võtta kampa selle välja nuhkinud opositsiooni, et jagada nendega koos vastutust (loe: nosida koos rahva rahade eest ostetud pirukat).

"Võid kindel olla, Urmas Kruuse, Tartu linnapea" valimiste plakat 22. jaanuaril 2011. Praegune olukord on küll selle vastand. Foto Virgo Kruve
"Võid kindel olla, Urmas Kruuse, Tartu linnapea" valimiste plakat 22. jaanuaril 2011. Praegune olukord on küll selle vastand. Foto Virgo Kruve

Ma ei tea, mis häiris Tartu linnapead ja ta lõhkus võimuliidu. Arvan, et selleks oli korruptsiooni või täpsemalt rahade varastamise avalikuks tulek. Samas oli seda valdkonda kureerinud abilinnapea Jüri Sasi samuti Reformierakonnast, mis näib kinnitavat kättemaksu kuritarvituse paljastamise pärast. Kes teab, äkki saadi sealt osa rahast Reformierakonna Tartu osakonna kulude katmiseks ja nüüd ollakse mures, et kuidas leida uus toitumisallikas.

Eelnevalt tsiteeritud Kruuse laused pärinevad Tartu Postimehe eilse hilisõhtu artilist http://www.tartupostimees.ee/?id=430432 ja teksti lõppu on lisatud tähendusrikas märkus:

Vastavasisuline pressiteade jõudis meediakanaliteni neljapäeva õhtul kell 23.37. Vaid mõned minutid enne seda teavitas Reformierakond praegusi koalitsioonipartnereid.

See näitab, et otsus võimuliit lõhkuda oli tehtud kiirustades ja teistele parteidele ei antudki võimalust olukorda parandada. Nad lihtsalt reedeti. Reetjate kamp, mitte Tartu raad!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga