blogid ja internettpoliitikaReformierakond ja IRL salaliikmed

IRL-i jooksikud teevad põliskampsunite partei

Kuulasin ära Aimar Altosaare intervjuu Kuku raadiole (11. juulil) ja sain teada, et Isamaa ja Res Publica liit on muutunud virtuaalseks parteiks, millel pole isegi oma kontorit enam mitte, sest selle nad ju müüsid maha. Registri järgi on siis tekkinud selline olukord, Eesti valitsusse kuuluv erakond elab Venemaa ärimehe kodus. Nii juba alates aprilli lõpust ehk varsti saab täis 3 kuud. Miks ei ole venemaa kodanik astunud samme, et IRL-i enda majast välja tõsta? Või on hoopis selline võimalus, et see maja müük oli hoopiski teeseldud tehing, näiteks selleks, et ebavajalikum osa erakonna liikmetest ei teaks enam seda aadressi, kus partei koos käib. Ma olen veendunud, et ka noored respublikaanid käivad kusagil koos asju arutamas aga selle juurde nad vanu kampsuneid ehk isamaaliitlasi ei soovinud.

Vanadele kampsunitele ei ole parteid, mis neid ootaks ja kusagile üle joosta neil pole võimalik. Nad on tegutsenud sedavõrd kitsalt spektril, et ükski ülejäänud seitsmest parteist neid ilmselt oma liikmeteks vastu ei võtaks. Samuti oleks see ka nende jaoks alandav, sest olid nad ju koalitsiooni kuuluvas parteis ja nüüd peaksid minema mõnda sellisesse, mis pole kunagi sinna kuulunud (Iseseisvuspartei) või on sellest välja kukkunud (Rahvaliit, Eestimaa Rohelised)

Lõpetuseks soovin edu IRL-i põliskamspunitele (Nutt, Altosaar, Ammas, Lukas, Herkel), et nad ikkagi omale koha poliitmaastikul leiaksid. Ma olen salliv inimene, isegi nende vaadete levimise suhtes.

Täiendus. Vaatasin 5 nimetatud mehe hääli viimasest kandideerimisest.

Tõnis Lukas    RK 2011    Erakond Isamaa ja Res Publica Liit    4807    +
Mart Nutt    RK 2011    Erakond Isamaa ja Res Publica Liit    1968    –
Andres Herkel    RK 2011    Erakond Isamaa ja Res Publica Liit    1765    +
Andres Ammas    KOV 2009    Haapsalu linn    Erakond Isamaa ja Res Publica Liit    224    +
Aimar Altosaar    KOV 2009    Keila vald    Valimisliit “Südameasi”    26

Kokku on viisikul 8790 häält, mis teoreetiliselt peaks andma piisava aluse erakonna jaoks vajaliku 1000 liikme piiri saavutamiseks. Iseasi on muidugi see, et kes tahaks nende parteis mängida 6. ja väiksematel kohtadel. Ma sain ka nüüd aru, miks Nutt hindas uue erakonna loomise kulutusteks 6 miljonit eurot. See on lihtne, 1 miljon Nutil, 1 Ammasele, 1 Herkelile, 1 Lukasele, 1 Altosaarele ja 1 partei tegemisele. “So long, suckers,” nagu tavatses kelm Bender ühes multikas öelda kui lahkus toast.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga