inimesedpoliitikaReformierakond ja IRL salaliikmed

Peast soojad laarikud

Ma vaatan imestuse ja üllatusega kõrvalt seda IRL-i eriarvamuste kajastamist meedias ega lõpeta kahtlustamist, et tegemist on osavalt orkestreeritud meedialavastusega. Kui Postimees kirjutas kõrvale jäetud vanadest parteilastest, siis seal oli tunda kibestumist. Nüüd on tulnud avalik kiri, kus võrreldakse IRL-i ja Putini demokraatiat. Kuidas saab nii madalale laskuda oma rahulolematuse väljendamisel? Suurkogul (seda sõna kohtab erakondadest ainult ainult IRL-i põhikirja a la Ühtse Eesti suurkogu) polnud ju isegi alternatiivset kandidaati Mart Laarile!

Tänaseks on see arutelu kandunud laiemale pinnale. Asjast on rääkinud Vikerraadio ja Kuku raadio, et ETV ning erakanalite teleuudised. Isegi Delfi on teemat korduvalt kajastanud ja Hans H. Luik kirjutas suurmõmmiku kohta üsna kriitilise artikli. Miks te rikute kaitseministri puhkuse ära oma selja taga õõnestamise ja ussitamisega? See on vist laarikute tagatoa käitumismuster, et algul olid Lukas, Nutt, Altosaar, Herkel ja Ammas avalikult rahulolematud ja nüüd leiti realiikmed, kes kirjutaksid avaliku kirja, mida siis meedia vahendusel levitatakse.

Eriti meeldis mulle sealt see lõik:

Üldkogul oli kohal keskkontori esindaja Madis Kübar, kes korraldas skandaali ja nõudis mitteliikmete hääletamisele lubamist (keda tänaseks on “autasustatud” Tallinna linna revisjonikomisjoni esimehe kohaga, et kontrollida Tallinna linnaametnike ausust (sic!).

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/avalik-kiri-mart-laarile-
kui-see-on-demokraatia-siis-on-ka-putinism-demokraatia.d?id=49933813

Ma olen mõelnud, et see teema hoiab erakonda meedias ja ilmselt tekitab huvi nende vastu. Samas annab mõista, et ka neil on mingid eriarvamused ja järelikult ka demokraatia või vähemalt arvamuste paljusus. Kui keskparteis on neid juba rohkem kui kümnendi otsitud ja nende leidmisel ka liikmeid mujale üle meelitatud, siis siiani on teised erakonnad tundunud üsnagi monoliitsetena. Näiteks Reformierakonnas kukuvad teisitimõtlejad enamasti ametiredelil headele kohtadele ehk nende suud topitakse maksupirukaga kinni.

Ma ei ole mures, et pagaripoiste (Pagari tänava poistebande) võtted on osa isamaaliidu taustaga inimesi pahaseks teinud ja jälgin toimuvad pigem neutraalselt. Minu jaoks oleks halvim lahendus Mart Laari taandumine. Seega, ärge kõigutage IRL-i, Mart Laar peab jätkama.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga