pildistasin

Vikerkaar langeb puu otsa

Viimastel aastatel on märganud, et suvel tekkib õhtune vikerkaar alati samasse kohta. Sõltuvalt vaatamise kohast kas alati sama puu otsa või selle kõrvale. Huvitaval kombel pole märganud selle muutumist kellaaja tõttu ehk siis erinevus paari tunni võrra ei näi asukohta (märgatavalt) muutvat.

Vikerkaar langeb alati puu otsa, vähemalt minu aknast vaadatuna. Foto Virgo Kruve
Vikerkaar langeb alati puu otsa, vähemalt minu aknast vaadatuna. Foto Virgo Kruve

Aknast vaadates võib veel huvitavaid asju näha. Näiteks 6. juunil vaatasin umbes 11 paiku välja ja nägin, kuidas üle tänava kõndis part. Õigupoolest nägin seda klaasi peegelduselt. Jõudsin vaid märgata, et tema lähedal ja taga olid pojad, ilmselt kolm aga mitte väga palju rohkem. Olin sellest nii üllatunud, et täpsemalt vaatamise asemel haarasin silmadega läheduses olevat fotokat aga kätt polnud selle poole mõtet sirutada, sest pardipere oli juba läinud. Hiljem mõtlesin, et kus võis selle linnu pesa olla ja jõudsin järeldusele, et umbes 400 meetrit eemal on ühes koduaias tiigi sarnane lomp. Läheduses pole veekogusid ja suurvee ajal täituv jõesäng on hoopis teises suunas ning praeguseks ajaks juba kõrget rohtu täis. Sellel aastal õigupoolest suurvett ei olnudki, see imbus lihtsalt maapinda.

Midagi sügavmõttelist siit tekstist ei järeldu, lihtsalt tegin ühe ilusa pildi, sest pildistamine on hobi ja sellel on mõte koos jagamisega (avaldamisega).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga