inimesed

Kaitseminister Aaviksoo ei saanud hakkama!

Täna teatas Kaitseminister Jaak Aaviksoo (IRL), et Vabadussõja ausammas ei saa esialgu kavandatud tähtajaks novembri lõpus valmis. Tõenäoliselt toimub avamine alles järgmisel aastal. Viivituse taga on tõenäoliselt korduvalt muudetud disain, materjalid ja tööplaanid.

Süüdlasena linnavõimule vihjamine tuli aga liiga nõrgalt välja. Pikk mees oleks pidanud täiesti kõrist kisama, et linnavõim ahistas ja ei lasknud tal ristiposti ülesse seada igasuguseid seadusi ja regulatsioone eirates. Tuleb välja, et Andrus Ansipi valitsuses on eksperdid sammaste äraviimise asjus (Juhan Parts Lihula 2005 ja Jüri Pihl Tallinn 2007), kuid puuduvad oskused uute püstitamiseks.

Käisin ka ise kolmapäeval sealt mööda ja nägin üsna huvitavat vaatepilti, kuidas töömehed võtsid maha tulevase samba asukoha süvendisse valatud betoonposte. Tõenäoliselt siis neid, mille peale või vahele pidi tulevikus sammas püsti pandama. Neid oli algselt vähemalt 7, kuid pildi tegemise ajaks olid osad juba tõstetud veoki kasti. Selline tegevus juba valmis valatud betoonpostide majalõikamiseks ei saa viidata millelegi muule kui algsete plaanide suurejoonelisele ümberjoonistamisele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga