Napoli ekstreem: laibaga koos rannas

Kindlasti mäletate kevadel Itaalias puhkenud skandaali kui mitmete kuude jooksul kuhjus prügi Napoli tänavatele ja linn ei suutnud seda koristada. Nüüd ületas Napoli uudiskünnise piltidega, kus rannas päevitatakse kõrvuti äsja uppunud inimeste laipadega. Ükskõiksus? Si!

14 ja 16 aastase neiu surnukehad lebasid mitme tunni vältel avalikul rannal. Omaette õõvastav on meedia kirjeldus inimeste ükskõiksusest, kes ei läinud eelnevalt appi ka uppumisohtu sattunud neidudele ja lasid neil ära uppuda. Rannavalve küll väidetavalt lõpuks üritas päästmist, kuid ei saanud hakkama. Või äkki ei tahtnudki hakkama saada, sest uppujateks olid mustlased. Mustlased on Itaalias üsna vihatud, sest nad on immigrandid ja neid seostatakse kuritegevusega.
Millist eeskuju küll annab üks Euroopa Liidu asutajariike oma taolise suhtumisega immigrantidesse? Kus on Euroopa teinud vea, et inimesed jagunevad täieõiguslikeks ja põlatud klassiks, kelle elu ei vääri isegi abikäe ulatamist?

Pealkiri Itaalia ajalehest: „Lapsed uppusid päevitajate nähes. Väga vähesed inimesed lahkusid rannast pärast tragöödiat.“ Meedia peamine sõnum on selles, et appi karjujaid ei aidatud kui lained hakkasid nende pea kohal kokku lööma.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga