AdBlock likvideerib Delfi reklaamid

Juhtusin ühes blogis nägema pilti Delfi portaali liiga rohketest reklaamidest, mille vahele lugeja jaoks tekst ära kadus. Sellele on lihtne lahendus. Tuleb kasutada Firefoxi brauserit ja selle lisa AdBlock. Pärast seda on reklaamist puhas ja kuiv tunne.

Tere kallis reklaami ohver. Ma tean, mida sa tunned, kuid luba mul palun näidata, et reklaamivaba maailm on võimalik. Mina ise kasutan ka FF versiooni 2 (sest 3 oma hüppava aadressi ribaga on rõve) ning sinna juurde AdBlock nimelist tarkvara. AdBlock tarkvara leiad aadressilt https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865 ja pärast selle installi, tuleb üsna alguses ette ekraan, kus palutakse reklaamide blokeerimise filtri aadresse. Mina ise valin filtri aadressiks sellise: http://www.eestiekspress.com/adblock.txt ja arvan nüüd teadvat, mida tähendab see telereklaamideski kõlav “kuiv ja puhas tunne” meeste elus. Selles mõttes, et väga harva “voolab” mõni reklaam läbi kaabli minu arvuti ekraanile. Enamasti likvideeritakse ta otse sündmuskohal ja ma isegi ei märka, et mõni päev oli (reklaambänneritega) teistsugune kui tavaliselt.

PS. Soovitan kasutada firefox 2 versiooni, sest kõige viimases ehk versioonis 3 on aadressi riba, mis otsib ka bookmarki pandud lehtedelt ja teeb sellega asja väga segaseks. Minule mõjus häirivalt ja ärritavalt. Eelmise versiooni leiate aadressil http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-older.html

Minu Delfi on reklaamivaba. Vähemalt vilkuvatest ja hüppavatest piltidest.

5 thoughts on “AdBlock likvideerib Delfi reklaamid

 • 10. oktoober 2008 at 23:41
  Permalink

  Palun tsiteerida kohta mu postitusest, mis õigustab väljendi: “Juhtusin Hundioru Nirti blogist lugema, et teda häirivad Delfi portaali liiga rohked reklaamid, mille vahele tekst ära kaob.”

  Ma ei ole väitnud, et mind midagi häiriks. Palun valeinformatsioon postitusest kõrvaldada. Ma tõin välja humoorika screenshoti lihtsalt. Kas see on keelatud või mis täpselt ajendab seda nõmetsemist ja isatsemist, et justkui ma ei oskaks kõige lihtsamaid adblockereid endale peale panna…?

  Reply
 • 11. oktoober 2008 at 00:04
  Permalink

  Mina lihtsalt ütlen, et õugaad, kuhu meie blogimaailm on langenud. Pole posti millestki teha, siis… noh, jah.

  Reply
 • 11. oktoober 2008 at 09:46
  Permalink

  Selle AwesomeBar’i käitumist oluliselt muuta: Firefox 3 ja AwesomeBar.

  Reply
 • 11. oktoober 2008 at 09:55
  Permalink

  Nirti: märkust arvestatud. Püüdsin kommentaaris viidata, et erinevalt telereklaamide piiramisest on interneti omadest vabanemine märksa lihtsam. Vabandan kui see kukkus halvustavalt välja.
  Daki: tegemist polnud vaid ühe kasutaja probleemiga, vaid see vaevab kümneid tuhandeid delfi reklaamide sundvaatajaid. Muideks Peeter Marvet on isegi piketi korraldanud Äripäeva lehe bänneri vastu. Terevisiooni intervjuus 2006 detsembris ütles ka tema, et nüüd peab üle minema tehnilistele blokeerimise lahendustele.
  Aarne: mind hirmutas see 3 versiooni lahendus nii ära, et pole mingit huvi seda uuesti proovida. Isegi kui seda peaks saama likvideerida. Uuendan alles versioonile 4 kui see peaks veel üleüldse tulema.

  Reply
 • 14. oktoober 2008 at 12:18
  Permalink

  Soovitan lisaks AdBlock’ile kindlasti veel lehekülg üle lasta sama autori poolt loodud teise analoogse imelise asjaga: Element Hiding Helper. http://adblockplus.org/en/elemhidehelper
  Koavad need inetud spämmisodist järelejäänud tühjad kastikesed ja saab eemaldada ka tabelikujul spämmi, mis html koodi kirjutatud. Sellega saab ühe liigutusega ära koristada näiteks terve parempoolse tulba. 😉

  Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga