blogid ja internett

Punane Hanrahan on Väike Nõid.

Sattusin enda jaoks huvitavale leiule. Olin nimelt varem lugenud Punase Hanrahani blogi, kuid alles laupäeval sain teada, et ka Nõiaelu blogi on sama inimese poolt kirjutatud. Kui igal blogijal oleks oma varublogi, siis palju oleks üldse loetavaid autoreid? See oleks mulle küll pettumus kui kasvõi oma viidete tulbas osundaksin kahele eri nimega autorile, kes päriselus on identsed. Umbes nagu skisofreeniku päevikute lugemine. Või siis sarnasus selle Prostokvašino multikaga, kus poisi alustatud kirjale tegid lisandusi koer ja seejärel kass ning lõpuks ei saanud vanemad enam aru, kuidas nende poisil käpad valutavad või tal toimub talvine karvavahetus. Peab hakkama edaspidi hoolikamalt valima, kellele viitan!

  1. Punane Hanrahan said:
    October 18, 2008 at 12:11 pm mu meelest käib küll Nirti päris hästi.
    võin muidugi nõme arenguvõimetu stagnant olla, aga kutsuksin sind kardetavasti Nirtiks siiski, kui sa ametlikult Kõigi Kollaste Juustukuude Kuldkiharaliseks Printsessiks hakkaksid.

    teisalt, Eduarda L. Türbelpää oleks muidugi hea, jaa. 🙂

    aaa, muide lohutuseks, mul oli aastaid alias jb, isegi mitte korralik sõna, vaid kaks tähte. sealjuures oli see just kahest nimest tekkinud lühend, mida kasutas esimesena üks kaasinternetlane, mitte ma ise. noh, et nagu lühem ja parem vist tundus.

    pealegi, keelte arengule olla lühenemine üldse omane.

  2. Kati said:
    October 18, 2008 at 12:14 pm
  3. vabandust, see eelmine Hanrahan olin mina. unustasin, et ma pole ju endana sisse loginud.

Märk ise oli aadressil http://hundiorg.wordpress.com/2008/10/18/help-me

11 thoughts on “Punane Hanrahan on Väike Nõid.

  • Olen kuulnud, et Punase Hanrahani ja Väikse Nõia nime all kirjutab üks geipaar.

    Reply
  • Päeva nali. XD
    Paar jah, aga mitte geipaar.

    Reply
  • Punane Hanharan ja Väike Nõid on abielupaar: mees ja naine. Päriselus olen täitsa enda silmaga näinud.

    Reply
  • ninataga

    Ma sain ikka suutäie naerda …
    Nõia ja Hanrahani kirjutamisstiil on nii erinev, et ka kolmanda klassi laps teeb vahet, et üks on naine ja teine mees.
    See, kelle nad koos moodustavad, ei puutu minusse, kuid mõlemad kirjutavad mõnusalt ja loetavalt.
    Sa Virgo ürita sisusse kah veidi süveneda vahel 🙂

    Reply
  • Ma muidugi tänan olukorra selgitamise eest. Antud juhul olin lugenud Punast Hanrahani ja kui nüüd tuli mingi Kati, kes teatas ennast selle autoriks, siis mulle oli see ikka parajaks üllatuseks. Aga vahet pole, sest Hanrahan paneb oma putka kinni ja ainult noiaelu jääb alles (pole seda varem lugenud, ega ka hakka lugema). Ma olen siiski üsna veendunud, et varsti kerkib mõni Must Nool või Sinine Pilv siia blogitaevasse ja poleks üldsegi üllatunud kui see on mõni varasem blogija uue nimega. Näiteks Hundioru Nirti otsib ka endale uut identiteeti.
    Seda blogide lugemist tuleks võtta järelikult märksa pealiskaudsemalt. Umbes nagu ajalehtede kommentaare, mida ma pole algusest lõpuni viitsinud ühegi artikli puhul lugeda, sest need vähesed pärlid mis seal oleksid, kaovad massi sisse ära. Sama asi on ka anonüümikutest blogijatega.

    Reply
  • Kogu elu on võimalik võtta täiesti pealiskaudselt lugedes läbi hulga pealkirju. Teine võimalus on sortida solk välja ja lugeda ülejäänud asjad ikka korralikult läbi.

    Variant, et 2 inimest kasutavad ühte arvutit ja kogemata üksteise akkaundi alt kommivad, noh seda ikka juhtub.

    Noid inimesi, kes korraga kuni 5 blogi peavad, on eesti keeles mitmeid.

    Sul on veel ikka palju maailmas avastada. Juhul kui liiga pealiskaudne pole, äkki avastadki 🙂

    Reply
  • Pingback: Nagu kaks tilka vett « Väike nõiateemaja

  • Pingback: Isikuandmete ühendamine « Larko peegel

  • Minu meelest otsib Nirti uut identiteeti suuresti olude sunnil – muidu oli ta ju Hundioru Nirti, aga imekaunis abielupaar Tähismaa omandas selle äärmiselt ebaeetilisel moel ja luba küsimata. Üsna ilmselge ju, et ta nendega nime jagada ei taha.

    Reply
  • Thumbs up, Sherlock!

    Reply
  • omq, virgo. kui ma loen, siis ma loen blogi. kui üks inimene kirjutab mitut blogi – seda on võimalik teha täiesti legaalselt, ntks blogspot võimaldab ühe konto alt mitu eri nimega blogi teha – siis ma loen neist seda, mis mind enim huvitab, teistele võibolla viskan vahel pilgu peale. enamjaolt on need erinevad blogid erinevatel teemadel.
    mis selles skisofreenilist on, aru ma ei saa…
    et kati kirjutas hanrahani nime alt sisselogituna, on tehniline apsakas, mis tuleneb asjaolust, et mõlemad inimesed on vaheldumisi kasutanud sama arvutit. ja esimene neist jättis ennast välja logimata.
    oimaeivõi.

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga