Ajupesu Gruusia ja Georgia vahel

Tundub, et väike vihane agressor Gruusia hakkab üle elama mingit poliitilist pereheitmist, sest Andres Herkel on aktiviseerunud. Tema blogi refereerisid eilsed ajalehed ja täna oli ta Terevisioonis. Olen üsna veendunud, et ka õhtuses Välisilma saates kui saate juhiks on Rannamäe.

Tänane delfi esitab ka küsimuse, kuidas peaks seda Musta mere idakalda riiki nimetama: Gruusia, Georgia või Sakhartvelo. Selgituseks, et Georgia nimetus tekkis Eesti kõnekeelde laenuna inglise keelest. Gruusia on tulnud läbi vene keele ja Sakhartvelo on grusiinide omakeelne nimetus. Huvitav, millal tulevad Herkelid ja Laarid välja uue antropoloogilise avatstusega, et maailmas on rahvas nimega georgialased? Või äkki olen midagi märkamata jätnud.

0808889_delfi_mis_gruusias
Austusest eesti keele vastu on ainuvõimalik variant siiski Gruusia. USA kannupoistel muidugi see teine rida.

Delfi refereerib blogi
Delfi refereerib blogi

Omamoodi samal teemal võtab sõna ka Marko Mihkelson “Euroopa Liit peab olema sõnakam

[polldaddy poll=1197929]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga