inimesedpoliitika

Eesti õiglustunde must päev: süütu pronksiöö

Rohkem kui poolteist aastat pärast pronksiööd tuli siis 5. jaanuari ennelõunal kohtuotsus, mis vabastas süüdistustest Klenski, Reva, Sirõki ja Linteri. Nemad oli ainsad rahutuste korraldamises süüdistatavad. Varem oli karistusi mõistetud üksikutele vandaalitsejatele. Ma kujutan elevalt kuidas nüüd Rentsli Reporter teeb sellest kajastuse kui maailma viimasest hirmutavast sündmusest enne Armagedoni või Ragnaroki saabumist.

Minu jaoks näitab see KAPO ja prokuratuuri lohakat tööd uurimisel või siis poliitilise tellimuse täitmise võimetust. Ma mäletan neid Andrus Ansipi lubadusi, et mässajaid hakatakse riigist välja saatma või neilt kodakondsust ära võtma. Ainult ühelt elektrikult on välja mõistetud umbes 100 tuhande krooni ringis KAPO maja akende sisseviskamise eest.

Teiseks mäletan T.H. Ilves kurja kõnet, kus ta sajatas mässajatele karistusi:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FTAbALKKsNE]

Kolmandaks on Dimitri Klenski näidanud ennast meediaga suheldes hea kõnelejana. Mäletan isiklikest kohtumistest, et temaga oli lootusetu vaielda, sest ta näis nautivat ka omaenda sõnade ilu.

Igatahes olen nendest aegadest sattunud tema meililisti ja sain ka uusaasta tervituse. Kuigi me olime väga vastandlikel seisukohtadel ja kohati tõsised vaidlejad, öeldakse ometigi ja see tundub ka tõsi olevat, et hea oponent on parem kui nõrk liitlane. Kahju, et ta on Eestis püstitanud endale barrikaadi ja peab selle tagant siis võitlust. Kellega ja mille nimel ei hakka ma pigem arvama.

0808869_dimitri_klenski2009_uusaasta_tervitus

Lugege lisaks

Delfi. PILDID: Pronksiöö ninamehed mõisteti õigeks

Delfi Klenski: pronksiöö oli meie Balti kett

Delfi Seppik: see on prokuratuuri ja kapo praak

[polldaddy poll=1248286]

One thought on “Eesti õiglustunde must päev: süütu pronksiöö

  • Siit moraal poliitikutele, peaministrile ja presidendile: ärge tsiteerige seadusandlust (teo eest A on ette nähtud karistus B) ja ärge öelge ilmselget a la “õigusriigis mõistab süüteo üle kohut” sest inimesed ei lähtu oma ootustes kohtupidamise tulemuste osas mitte sellest, et kohus mõistab õigust lähtudes seadusest ja kuna kõik selle keerdkäigud pole läbi käidud, siis võib tulemus olla ootamatu. Inimesed lähtuvad sellest, mida nad oma tõlgendustes väljaütleja jutus kuulevad.

    Inimesed kipuvad konstateeringus nägema ähvardust ja eeldama, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab … üldiselt hukkamõistetule ära väänata. Ja kui nii ei lähe, siis on kapo kehv, prokuratuur pasa, uurijad äbarikud ja peaminister hoopleja.

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga