majandus

Kruuda telejaama kohta

Ajakirjanikke koondasid ka Ekspress Grupp ja postimees. Esimeses oli minejaid vist 30 ringis. See on kõigest meediaturu kohastumisega kaasnev nähtus.
Ajakirjade kohta ei oska midagi arvata, sest pole neid rikutud pabereid varsti juba 2 aasat ostnud. Internetis võiksid nad kasvõi arhiivi säilimise mõttes edasi tegutseda ja kulud oleksid ka väiksemad.
Telejaam on tegelikult kõige normaalsem. Pole ühtegi rõvedat loomade lugu, ei loomakaitsest (kohtuotsus mingi koera väärkohtlemise eest reporteris) ega hiina leopardi poegadest (tänane reporter) ja tulekahjude ning avariide lugusid ei presenteerita uudiste pähe.

Seevastu sisaldab Kalev Sport telekanal tõsiseid ja informeerivaid lugusid (mitte kellegi näputöö, veidruse või kiiksu lugusid nagu reporter), sinna juurde päevakajalised ja objektiivsed välis- ning majandusuudised ja VÄGA VÄHE reklaami, mis kokku teeb sellest parima eestikeelse uudiste kanali. Ma vaatan muidugi ka reporterit ja tv3 uudiseid aga samuti ka wc-potti, enne kui jõuan sellele vee peale tõmmata. Olen oma blogis reporteri vaatamist kirjeldanud võrdlusega, et paha on vaadata ja haiseb kah aga päris nägemata ei õnnestu olla.
Lisaks on seal juba täiesti vaadatavad seriaalid, “60 minutit” on parem maailma ülevaade kui AK terve nädala jooksul, Vastuargument võib konkureerida Foorumiga, jne
Kuid tõeline probleem on Kalev Meedias reklaami müük või õigemini sellega mitte tegelemine. Vaatajana muidugi rõõmustan aga see näitab, et tegijate oskusteave oli vildakas või tehti äriplaan mingite sponsorsummade peale. Interneti reklaami eemaldab aga ad block väga edukalt ja selle tõttu arvan, et ainult lollid inimesed/juhid tellivad bännereid või müüvad selle abil midagi.
Ma müüsin sügisel dvd salvestajat, millel oli kõvaketas tv salvestamiseks ja üks helistaja oli mees, kes tahtis sellega salvestada arvuti pilti ja nii teada saada, kus tema lapsed internetis käivad või mida arvutiga teevad. Ta polnud kuulnudki aadresside ajaloost või filtritega piiramisest, klahvide logeritest rääkimata. Suutsin pingutusega vastu seista oma soovile taolise lolli käest raha ära võtta, sest ta oli ikka “väga tume.” Kujutan ette, et selliste “teadmistega” inimestele müüakse ka bännereid, sest isegi oinas näeb seda kui müügiosakonna “töö tulemust” aga vähesed teavad, et enamasti püütakse sellega 2 kuni 5 protsenti külastajatest, kellega tehinguks läheb umbes kümnendikuga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga