Eestil polegi Lätile laenuraha anda?

Mäletate kindlasti seda kuu tagust teadet, et raskustes Läti riigi aitamises osaleb ka Eesti. Summa oli natuke üle miljardi aga eile teatas Ivari Padar, et raha andmisega enam pole kiire ja õieti polegi nagu teist anda.

18 000 krooni mobiiliga kuus rääkiv rahandusministri nõunik Märt Kivine täpsustab: ““Läti esialgne pakiline vajadus laenuabi järgi on rahuldatud IMFi esimese laenuosaga.”

„Kokkuleppel Läti ja Põhjamaadega osaleb Eesti Läti toetusprogrammis maksimaalselt 100 miljoni euro ulatuses. Tegelik vajadus ja maht selgub 2010 aasta teisel poolaastal, mil Eesti koos Põhjamaadega on valmis laenu Lätile andma,” lisas ta.

0808839_sotside_ministri_abi_mart_kivine_sde_liige_erakond

Meenutan eelmisel nädalavahetusel vist Anvar Samosti suust tulnud väidet, et Eesti on selgelt eristunud teistest balti riikidest, just nimelt selle laenu pakkumisega, ning seetõttu pole meil tänavatel rahutuks minemist karta. Kaugelt vaatavale investorile olevat see olnud optimismi märk, et Lätis ja Leedus võivad ju asjad halvasti olla aga näe Eesti, annab veel naabritele abi. Mulle meenutab see Priit Aimla nalja NSV Liidu kohta, et ise oli see “liiduke” kokku kukkumise äärel aga andis ka abi teistele “arenguriikidele.”

Asjast kirjutas http://www.delfi.ee/news/majandus/majandus/article.php?id=20981643

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga